Новоизбраните съдебни заседатели към Варненския окръжен съд преминаха начално обучение.

...
Новоизбраните съдебни заседатели към Варненския окръжен съд преминаха начално обучение.
Коментари Харесай

Обучиха новите съдебни заседатели към Окръжния съд във Варна

Новоизбраните правосъдни заседатели към Варненския областен съд минаха начално образование. Техен преподавател бе Яна Панева, арбитър в Наказателно поделение на съда, оповестиха от там за Varna24.bg .

По образователен проект от Националния институт на правораздаването участниците бяха осведомени с устройството на правосъдната власт, статута и етичните правила на правосъдните заседатели, главните понятия и правила в наказателното право и развой. Дадени им бяха насоки за организацията на работа като членове на правосъдни сформира и какви са техните отговорности, поради публичната им функционалност.

Радостина Костова, чиновник по сигурността на информацията в Окръжен съд – Варна, им обясни какво съставляват другите типовете класифицирана информация и какви са разпоредбите за работа с нея по каузи. На всички участници в образованието бяха раздадени обучителни материали, както и удостоверения за преминатото образование.

На 2 декември 2022 година седемдесет и пет правосъдни заседатели поставиха тържествена клетва пред Общото заседание на съдиите от Окръжен съд – Варна. Те ще вземат участие в правосъдните сформира, разглеждащи наказателни производства на първа инстанция през идващите четири години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР