Ново проучване на растителния подсладител стевия показва, че заместителят на

...
Ново проучване на растителния подсладител стевия показва, че заместителят на
Коментари Харесай

Заместващата захарта стевия може да е вредна за здравето

Ново изследване на растителния подсладител стевия демонстрира, че заместителят на захарта може да има негативни последствия за здравето на червата.

Хората употребяват заместители на захарта като метод да понижат приема на захар.

Защото несъразмерната консумация на захар може да причини наддаване на тегло, да докара до диабет и да способства за възпаление в тялото. ( 1 )

Поради тази причина учените откриват съвършения сурогат, който има усет на същинска захар и е безвреден за консумация.

Учените от години считат стевията за безвредна опция на захарта, само че ново изследване повдига въпроса дали може да бъде нездравословно за здравето на червата.

Какво е стевия?

Заместващите захарта артикули са потребни за доста хора, в това число хора с диабет, които би трябвало да управляват кръвната си захар и тези, които се пробват да понижат приема на калории, с цел да отслабнат или поддържат умерено тегло.

Предлагат се разнообразни заместители. Те включват няколко изкуствени подсладители като сукралоза, аспартам и захарин, както и ксилитол и еритритол.

Някои хора употребяват растителни разновидности, с цел да заменят захарта, а стевията е един подобен подсладител, който е необятно наличен.

Хората са употребявали растителната стевия като подсладител в продължение на стотици години.

Първоначално, растението е намерено в Бразилия и Парагвай, само че в този момент го отглеждат по целия свят.

Стевията е до 300 пъти по-сладка от трапезната захар, тъй че е належащо доста малко количество, с цел да се реализира подслаждащ резултат.

Някои хора избират растителната стевия пред изкуствените подсладители, които производителите основават в лаборатория.

Освен това стевията е сурогат с нула калории, до момента в който други изкуствени подсладители могат да имат малко калории.

Друга изгода на стевия е, че тя има гликемичен показател под 1, тъй че не покачва кръвната захар по метода, по който вършат някои други възможности. ( 2 )

Някои заместители на захарта също са по-безопасни от други.

Проучванията свързват други заместители, като сукралоза и захарин, с туморен напредък при мишки, макар че тези резултати не са доказани. ( 3 )

От друга страна, изследванията върху стевия преди не са разкрили съществени негативни последствия за здравето.

Здравето на червата

Въпреки че хората нормално схващат смисъла на поддържането на умерено тегло и ангажирането с най-хубавите практики за здравето на сърцето, те от време на време подценяват здравето на червата.

Според доктор Елизабет Хоман от Инфекциозния отдел в свързаната с Харвард обща болница в Масачузетс, „ Това е нова граница на медицината и мнозина гледат на чревната микробиота като на спомагателна органна система “. ( 4 )

По-нататък Хоман споделя: „ Това е най-важно за здравето на нашата стомашно-чревна система, само че може да има още по-мащабни резултати върху нашето богатство. “

Храносмилателната система е дом на разнообразни типове бактерии. Някои от тези бактерии оказват помощ да се поддържа тялото крепко.

Поддържането на здрави и уравновесени вътрешности е значимо в доста връзки.

Някои чревни бактерии могат да предотвратят възпалението, да предпазят от някои видове рак и да понижат признаците, свързани с ревматоидния артрит .   ( 5 )

Съществуват разнообразни способи за поддържане на здрави вътрешности, един от които е да се избегне несъразмерната приложимост на антибиотици. Антибиотиците могат да повлияят на положителните бактерии, живеещи в червата.

Избягването на храни, които могат да навредят на здравето на червата, като модифицирани храни и алено месо, също е значимо.

Хората могат да одобряват пробиотици, да ядат храни с високо наличие на фибри и да употребяват ферментирали храни, като българско кисело мляко, кисело зеле или комбуча (които са суперхрани №1, съгласно проучване), с цел да насърчат положителното здраве на червата.

Резултати от новото проучване на стевия

Докато специалистите нормално преглеждат стевията като безвреден сурогат на захарта, последните проучвания демонстрират, че тя може да има някои дефекти.

Учени от Бен Гурион университет в Негев (BGU) в Вирсавее, Израел, фокусирани върху стевия в едно проучване, което, показана неотдавна в molecules. ( 6 )

Откритията им демонстрират, че стевията може да има негативен резултат върху здравето на червата.

Екипът изследва две форми на стевия: комерсиализираната билкова добавка и рафиниран дестилат от стевия. Те разгледаха по какъв начин другите форми на стевия въздействат на бактериалната връзка.

Червата имат пътеки за установяване на кворум (QS). Тези пътища разрешават на бактериалните молекули да споделят между тях, което е значимо във връзка с микробната регулация.

Екипът откри, че добавката от билка стевия има „ инхибиращ резултат върху бактериалната връзка “. Пречистеният дестилат от стевия сподели „ молекулярно взаимоотношение и допустимо спиране на [някои форми] на бактериална връзка “.

Въпреки че изследването демонстрира, че стевията може да способства за дисбалансирано черво, нито една от формите на стевия не демонстрира доказателства за ликвидиране на бактерии в червата.

Водещият откривател доктор Карина Голберг, която е част от BGU Avram and Stella Goldstein-Goren, катедра по биотехнологично инженерство, разяснява констатациите:

„ Това е в началото изследване, което демонстрира, че са нужни повече проучвания, преди хранителната индустрия да размени захарта и изкуствените подсладители със стевия и нейните екстракти. “

Учените възнамеряват да изследват по-отблизо стевията и да употребяват резултатите си, с цел да оформят насоки за банкет на стевия.

„ Във връзка с резултатите, разпознати в нашето изследване и възходящата консумация на стевия, настояваме да се проведат повече проучвания, които да оказват помощ за по-нататъшно изясняване на резултатите от тези подсладители и да се поправят най-високите дневни дози, предложени през днешния ден “, пишат създателите на изследването.

Прочети Още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР