Ново, по-тежко обвинение повдигна Окръжната прокуратура в Добрич на задържаните

...
Ново, по-тежко обвинение повдигна Окръжната прокуратура в Добрич на задържаните
Коментари Харесай

По-тежки обвинения повдига Окръжна прокуратура-Добрич срещу двама за убийство

Ново, по-тежко обвиняване повдигна Окръжната прокуратура в Добрич на арестуваните за убийството на 41-годишния Диян Д. младежи.

След преценка на събраните досега доказателства по делото, 19-годишният Шенер Р. и 18-годишният Румен К. са привлечени като обвинени за обир, съпроводен с ликвидиране, осъществено в съучастничество. Наказанието за това закононарушение /по член 199, алинея 2, т. 2, по отношение на член 198, алинея 1 от НК/ се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Тялото на 41-годишния Диян, който е бил разгласен за търсене от околните си на 12 септември тази година, откакто не се прибрал в дома си, бе открито на 22 септември в землището на село Котленци.

Аутопсията посочила, че гибелта на мъжа е настъпила вследствие 14 прободни рани. Златните украшения, с които Диян ходел нормално, липсвали. Убитият обитавал в Германия и при завръщането си в България употребил услугите на единия обвинен да го вози с автомобила си.

След като следствието по случая стига до двамата младежи като съпричастни към тежкото престъпно действие, се открива, че Шенер се е завърнал във Англия, където работел. На летище Варна е бил арестуван и отведен в Добрич.

Окръжната прокуратура в Добрич внесе претенции в Добричкия областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на двамата обвинени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР