Новият сезон в тениса настъпи преди броени дни и с

...
Новият сезон в тениса настъпи преди броени дни и с
Коментари Харесай

Изненадите в Аделаида не спират: Световният №8 също се сбогува с турнира още на старта

Новият сезон в тениса настъпи преди броени дни и с това серията от подготвителни съревнования на Зеления континент по пътя към Аустрелиън Оупън стартира, като в първа дестинация за огромна част от елита на мъжката сцена се трансформира мощният шампионат от категория АТР 250 в Аделаида. През вчерашния станахме очевидци на ранни отпадания на двама от състезателите, на които се гледаше като скрите любимци за трофея, а точно Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне, до момента в който през днешния ден тяхната орис последва и международният номер 8 Андрей Рубльов, който позволи цялостен поврат на старта от Роберто Баутиста Агут, при което испанецът откри своя 19-и сезон в Тура с победа - 4:6 6:3 6:4. С този си впечатляващ успех ветеранът продължава към осминафиналите в шампионата, където го чака нов тежък съперник в лицето на Себастиан Корда, който пречупи Анди Мъри в следващи сетове.

Началните моменти от дуела ни предоставиха чужд образ в играта на международния номер 21, който подхващаше извънредно нападателни дейности във фаза офанзива и на база тяхната успеваемост, съумя да доближи дебютния брейкбол за конфликта. Сбъркан удар от форхенд от рутинна позиция на някогашния полуфиналист от Уимбълдън в него миг обаче вдъхна сериозна убеденост на руснака, който преодоля неподходящата обстановка и употребява импулса в представянето си, с цел да пробие решаващо в идните минути, след което записа откриващия сет на сметката си.

Световният номер 8 се оказа неукротим на старта на втората част, когато продължи превъзходството си на корта и я ознаменува, печелейки противниковото подаване, с цел да отвори разлика в своя изгода, набъбнала след това до 3:1. Няма да е пресилено, в случай че кажем, че в тези минути испанецът изглеждаше изпаднал в невъзможност, но поредност от неверни решения на любимеца го върна назад в мача и за тенисистът с неговия опит се оказа лесна задача да грабне шанса си, при което станахме очевидци на поврат в съотношението на силите и серия от пет следващи гейма за Агут, който възвърне равенството в обособените сетове.

С настъпването на решителната трета част напрежението самобитно можеше да се реже с нож и станахме очевидци на понижаване на риска в дейностите от страна на ибериеца, който на процедура живееше своя втори живот в конфликта. Въпреки частичния си поврат, то международният номер 21 още веднъж не заставен да изпадне в " глуха отбрана " пред поразителния дланен удар на Рубльов, който доближи брейкбол. Именно това се трансформира и в повратната точка на срещата, откакто руснакът пропусна форхенд от чиста позиция и нервите в него взеха връх, при който той строши ракетата си, като това му деяние беше последвано от напредък в представянето на неговия противник. Агут като се изключи че оцеля за следващ път в дуела, то той откри нужните оръжия в играта си в седмия гейм, когато се поздрави с пробив на нула и не след дълго на лично подаване беше непогрешим, с цел да подпечата откриващата си победа за новия тенис сезон.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР