Новият премиер на Словакия Роберт Фицо няма намерение да възпрепятства

...
Новият премиер на Словакия Роберт Фицо няма намерение да възпрепятства
Коментари Харесай

Словакия няма да спира частния износ на оръжия

Новият министър председател на Словакия Роберт Фицо няма желание да попречва износа на частните компании в региона на защитата , оповестява " Ройтерс ".

Заявката му идва макар обещанието му от по-рано за прилежаща Украйна.

В Словакия, която е член на НАТО, има производители на артилерийски муниции, както и на тежки военни транспортни средства , като гаубици, някои от които към този момент бяха изпратени в Украйна.

Фицо организира акция преди изборите на 30 септември, които, като разкритикува поддръжката на Запада за Украйна, глобите против Русия и външната политика на Съединени американски щати.

Днес Фицо повтори, че страната му ще приключи всевъзможни доставки за Украйна от военния си запас , само че даде да се разбере, че частният бизнес няма да бъде обиден.
 Словакия стопира военната помощ за Украйна
Словакия стопира военната помощ за Украйна

Победата на партията на Фицо може да означи трагичен поврат във външната политика на страната

Той посочи, че възбраната важи за оръжия, муниции от складовете на словашката войска , за държавни материали.

Ако някоя компания желае да създава оръжия и да ги изпраща някъде, никой няма да попречи на това, безапелационен бе Фицо.

Той означи, че държавното управление ще направи инвентаризация на запасите от военно съоръжение и муниции и ще даде приоритет на попълването им. Фицо открои укрепването на противовъздушната защита на страната като различен приоритет.

Предишното дясноцентристко държавно управление на Словакия беше корав покровител на Украйна и ѝ изпрати военно съоръжение, в това число бойни машини, както и система за противовъздушна защита С-300 и

Преди изборите Фицо съобщи, че желае да преразгледа Споразумението за съдействие в региона на защитата със Съединените щати, което дава достъп на Съединени американски щати до словашки летища, сходно на договорите, които множеството членове на НАТО имат, само че които Фицо остро подлага на критика.
 Новият министър председател на Словакия към Европейска комисия: Спираме военната помощ за Украйна
Новият министър председател на Словакия към Европейска комисия: Спираме военната помощ за Украйна

Новината заяви Роберт Фицо в обществените медии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР