Новите заповеди за арест на двама руски командири от Международния

...
Новите заповеди за арест на двама руски командири от Международния
Коментари Харесай

Зеленски за новите заповеди за арест на руски командири: Справедливостта е неизбежна

Новите заповеди за арест на двама съветски командири от Международния углавен съд (МНС) потвърждават, че справедливостта за агресора е неизбежна.Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на президента на Украйна Володимир Зеленски в Twitter.

Държавният глава означи, че приветства решението на Международния углавен съд да издаде заповеди за арест на командирите на далечната авиация и Черноморския флот на Русия, които са упрекнати във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени по време на обстрелът на инфраструктурата на Украйна през 2022 и 2023 година

Според Зеленски всеки съветски пълководец, който подрежда удари по цивилни и инфраструктура, би трябвало да знае, че справедливостта ще пристигна и той ще бъде измамен под отговорност.

„ Международното правораздаване лишава време, само че е неизбежно. Ние поставяме всички старания, с цел да подсигуряваме, че никой съветски звяр, виновен за убийствата на украински деца, дами и мъже, няма да остане ненаказан. И нито един брой звезди на пагоните, никакви порти на офиси няма да се скрият ги от отговорност. “, добави той.

Решение на МНС

Припомняме, че през днешния ден, 5 март, Международният углавен съд издаде заповеди за арест на командващия далечната авиация на Руската федерация Сергей Кобилаш и командващия Черноморския флот на Руската федерация Виктор Соколов.

Те са упрекнати в удари по цивилни обекти в Украйна.

По-специално, това е обвързвано с офанзиви против украински енергийни уреди през 2022 и 2023 година

По това време, вследствие на непрекъснатите офанзиви на руснаците, бяха въведени спешни спирания на тока в цялата страна.

Източник – РБК Украйна./Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР