Израел се е съгласил да се вслуша в съображенията на

...
Израел се е съгласил да се вслуша в съображенията на
Коментари Харесай

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

И зраел се е съгласил да се вслуша в съображенията на Съединени американски щати, които показаха безпокойствие по отношение на възможна израелска военна интервенция в южния град Рафах в линията Газа, на границата с Египет , разгласи през днешния ден представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Агенцията показва, че се израелската войска е подготвена да изтегля цивилните палестинци от град Рафах и да нападна намиращите се там укрепления на радикалната палестинска формация " Хамас ", като се базира на изказване на почитан представител на Израел от средите на защитата в сряда. В същото време Ройтерс обръща внимание на предизвестията на интернационалната общественост за допустима филантропична злополука.

Вашингтон бе оповестил, че не би подкрепил израелска интервенция в град Рафах без подобаващ благонадежден филантропичен проект.

Israel has agreed to listen to US concerns and thoughts before it launches an invasion of the border city of Rafah in Gaza, White House national security spokesperson John Kirby says.
— Shehzad Younis شہزاد یونس (@shehzadyounis)
" Те ни увериха, че няма да влязат в Рафах, до момента в който не ни дадат опция фактически да споделим с тях нашите визии и нашите безпокойства ", сподели Кърби за телевизионния канал Ей Би Си, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че се чака държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да посети района идната седмица, като по думите на Кърби ще продължи да упорства за краткотрайно прекъсване на огъня, което Съединени американски щати желаят да е най-малко шест седмици. Делегация на " Хамас " ще посети египетската столица Кайро на следващия ден, с цел да взе участие в договаряния за прекъсване на огъня, напомня Ройтерс.

" Това, на което се надяваме, е, че след възможните шест седмици без сражения може би ще сме в положение да реализираме нещо по-трайно ", съобщи Кърби, който в това време означи, че броят на влизащите камиони с филантропична помощ в северната част на линията Газа пораства.

" Израелците започнаха да извършват уговорките, за които президентът Байдън ги помоли ", добави представителят на Белия дом.

Междувременно американският сенатор от Демократическата партия Крис Ван Холън през днешния ден изрази подозрение дали държавното управление на президента Джо Байдън прави оценка вярно държанието на Израел във връзка с интернационалното право, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е реакция на нейната информация, че някои високопоставени американски представители не намират дадените уверения за надеждни.

" Информациите хвърлят сянка на съществено подозрение върху това по какъв начин администрацията на Байдън прави оценка дали държавното управление на Нетаняху се преценява с интернационалното право (при дейностите си) в линията Газа ", се споделя в изказване на Ван Холън.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР