Новината за бъдещия посланик съобщи самият Петков пред журналисти. “В

...
Новината за бъдещия посланик съобщи самият Петков пред журналисти. “В
Коментари Харесай

Кирил Петков: В най-къс срок ще има посланик на РСМ у нас

Новината за бъдещия дипломат заяви самият Петков пред публицисти. “В момента, осъзнавайки, че не сме в най-висока точка на взаимоотношения, имаме опция да надградим. Ще създадем всичко допустимо в най-къс период да има дипломат от Северна Македония в София. Президентът сподели, че сега, в който му се показа предложение, той ще го направи. Човекът ще бъде самодеен, млад, бизнес насочен. Ето, че вместо обща реторика, си дадохме съответна задача. На нас ни трябват общи успехи”, добави министър-председателят.

Той още един път съобщи удовлетворение от постигнатите през днешния ден срещи в Скопие, на които беше контрактувано, че РСМ ще може да се назовава още и Северна Македония. " Това демонстрира, че Северна Македония няма териториални претенции”, изясни очевидно удовлетворен Петков. Той добави, че измежду положителните вести е и идното разкриване на авиолинията сред София и Скопие. Премиерът не изключи опцията при стартирането на плана да бъде оказана финансова държавна помощ. Обмисля се и опцията посредством тази връзка да се засилва освен бизнеса, само че и туризма сред двете страни.

Кирил Петков изясни че министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски му е дал персоналния си телефон, като е настоял да му бъде предоставена информация, в случай че има сигнали за потребление на език на омразата. “Правата на хората в Северна Македония ще бъдат главен приоритет”, сподели още министър-председателят.

От думите му стана ясно, че интензивно ще се работи и по плана за разкриване на жп линия сред двете столици на България и РСМ. Петков счита, че неналичието и в 21-ви век е неприемлива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР