Новината тази седмица, че България ще получи по-малко пари по

...
Новината тази седмица, че България ще получи по-малко пари по
Коментари Харесай

Подкаст: Нови милиарди, нови шкафчета... или този път не

Новината тази седмица, че България ще получи по-малко пари по Плана за възобновяване в действителност се трансформира в мотив за политически спор за това кой е отговорен - някогашният министър председател Бойко Борисов съобщи, че това се случва поради " некадърността " на сегашните ръководещи, а финансовият министър Асен Василев му отговори, че в действителност парите ще бъдат изгубени от несръчност - само че не неговата, а тази на ГЕРБ.

Зад този малък спор, се крие по-голямата тематика - какво чака България от новото шкафче с еврофондове, по какви линии и срешу какви промени. За това ще приказваме в този епизод на " Гласът на Капитал " с редактора в " Капитал " Огнян Георгиев.

Накратко, новия поток, който ще зареди стопанската система на страната в условия на световна рецесия, крие две рискове - парите да се похарчат за ненужни неща или да бъдат заграбени. А нажежената политическа конюнктура в страната в допълнение усложнява новата еврозадача, която имаме.

В епизода ще чуете още:
Реклама
Колко средства чака България в идващите години и по какви линии и против какви условия? От какво зависи дали ще бъде друго този път усвояването на евросредствата? Защо е основен контролът при провеждането на публични поръчки и какво завежда моделът на ГЕРБ? Какви са тези промени и какви закони би трябвало да се трансформират, с цел да се случат? Как България ще получи парите, в случай че няма настоящ парламент? Какви са опциите на България за заеми по Плана?
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Реклама Свързани публикации Томислав Дончев: В ГЕРБ променяме решенията си, тъй като обстановката е динамична 7 юли 2022, 16:04 Подкаст: Превземането на българската граница 1 юли 2022, 13:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР