Новината идва ден, след като държавният секретар на страната Антъни

...
Новината идва ден, след като държавният секретар на страната Антъни
Коментари Харесай

След визитата на Блинкен - нови 600 млн. долара военна помощ за Украйна

Новината идва ден, откакто държавният секретар на страната Антъни Блинкен посети Украйна. Там той даде обещание 1 милиарда $ от Съединени американски щати под формата на военна и филантропична помощ.

 

Новият пакет от военна помощ ще включва средства за дълготрайни контракти за произвеждане или трансформация на оръжейни системи, които ще бъдат осъществени от американски отбранителни компании. С нея ще се финансира съоръжение за системи за противовъздушна защита, муниции за ракетните системи ХАЙМАРС, артилерийски снаряди, средства за разминиране и други.

 

„ Новото подкрепяне за Украйна идва в миг, в който Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да прегледа искане на Белия дом за помощ за Киев в размер на 40 милиарда $, от които близо половината са предопределени за подкрепяне при бедствия.

 

В последните седмици редица американски медии, които цитират свои анонимни източници от американската администрация, означиха, че във Вашингтон има неодобрение от считания за муден напредък на контранастъплението на Украйна.

Киев стартира своята контраатака преди месеци, а неотдавна разгласи, че е направил пробив през първата отбранителна линия на съветските сили.

 

Помощта, която Вашинтон изпраща за Киев, заема все по-голямо място в политическите диспути в страната. Очаква се войната, която Русия стартира против Украйна, както и подпомагането на Съединени американски щати да се трансфорат в една от главните тематики в идните след година президентски избори. До момента като съществени претенденти в тях се обрисува да бъдат сегашен президент Джо Байдън, който поддържа помощта за Украйна и Доналд Тръмп, който е срещу спомагателното подкрепяне на Киев и твърди, че може незабавно да спре войната.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР