Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени

...
Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени
Коментари Харесай

Близо 8 млн.лв. по "Региони в растеж" ще са за ремонт на 7 професионални гимназии

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат актуализирани и преоборудвани с финансиране по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година

Близо 8 млн.лв. са в допълнение плануваните средства за ремонт и ново обзавеждане на професионалните учебни заведения от национално и районно значение, обезпечени от икономисан запас и утвърдено допълващо финансиране, заяви министерството.

В тази връзка Управляващият орган на програмата разгласява за обществено разискване план за изменение на процедурата " Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България " по предпочитана ос 3 " Регионална просветителна инфраструктура " на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, по която се обезпечават спомагателните средства. Целта е да се основат условия за съвременни просветителни услуги посредством възстановяване на просветителната инфраструктура в професионалните учебни заведения.

Четири от професионалните гимназии са с в направление ветеринарна медицина, горско стопанство и растениевъдство и отглеждане на животни.

С планове могат да аплайват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство " К. А. Тимирязев ", Елхово – за Професионална Гимназия по Механизация на селското стопанство " Ернесто Че Гевара ", Нови пазар за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство и община Лозница – за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие " Александър Стамболийски ".

Министерството на образованието и науката може да подаде план за финансиране на ремонтни действия в Професионална гимназия по облекло " Ана Май " в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика - Банско.

Проектът на изменение на Насоките за кандидатстване, дружно с приложенията към него, са оповестени на интернет уеб страницата на програмата www.bgregio.eu.

Предложения и мнения могат да се изпращат в период до 17:30 ч. на 16.01.2020 година (включително), по формален път или на следната е-поща: [email protected], както и в модула за електронно кандидатстване на осведомителната система ИСУН 2020.

За обществено разискване е оповестен и план за изменение на процедурата " Подкрепа за висшите учебни заведения в Република България " по предпочитана ос 3 " Регионална просветителна инфраструктура " на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020. Целта е да се основат условия за съвременни просветителни услуги в областта на висшето обучение посредством възобновяване на материалната база, обезпечаване на модерно съоръжение и обзавеждане на висшите учебни заведения.

Изменението на Насоките за кандидатстване по процедурата се прави, с цел да бъде поканен да кандидатства с планово предложение Тракийски университет – Стара Загора, избран по процедурата като първи авариен план при съществуване на финансов запас след финансиране на листата с главните планове.

Предложения и мнения могат да се изпращат в период до 17:30 ч. на 16.01.2020 година (включително), по формален път или на следната е-поща: [email protected], както и в модула за електронно кандидатстване на осведомителната система ИСУН 2020.

Проектът на Насоки за кандидатстване, дружно с приложенията към него, са оповестени на интернет уеб страницата на програмата www.bgregio.eu.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР