Нови избори са крайна мярка. Ако правителството допусне скок на

...
Нови избори са крайна мярка. Ако правителството допусне скок на
Коментари Харесай

За Радев предсрочни избори са крайна мярка, но при ценова криза - криза и за кабинета

Нови избори са " последна мярка ". Ако държавното управление допусне скок на цените на енергоносителите, това ще значи рецесия и за него. То би трябвало да осъзнае какъв е българският народен интерес във връзка с Република Северна Македония и да го отстоява.

Тези послания насочи президентът Румен Радев в коментар пред публицисти, откакто дружно с вицепрезидента Илияна Йотова сервира тази заран цветя пред Паметника на незнайния войник в София по случай отбелязването на 77 години от успеха над нацизма.

По мотив упованията на Скопие, изразени от външния министър Буяр Османи, че София ще вдигне ветото над договарянията за участие в Европейски Съюз до юни, Радев разяснява, че било " извънредно несвоевременно и нездравословно да се приказва за България и да се слагат някакви ултиматуми ".

Миналата седмица Радев приказва за оказван напън върху страната ни от европейските ни сътрудници, а през днешния ден и самоизтъкна:

" Натискът беше още по-голям предходната година. Аз удържах на този напън и служебните държавни управления, на два следващи съвета на Европейски Съюз. И освен съм го удържал, само че мисля че и аз и служебните държавни управления показахме основанията и обяснихме доста добре позиците на България. Те (сегашното постоянно правителство) просто би трябвало да се устоят ".

На въпрос казвате, " аз удържах ", а те удържат ли, президентът отвърна:

" Предстои да забележим ".

" Очаквам държавното управление да осъзнава, това е доста значимо, - да осъзнава и да отстоява българския интерес. "

На въпрос подготвен ли е Радев с нов състав на длъжностен кабинет, отвърна:

" Най-малкото сега имаме изгода от нови избори. Българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да бъде националният интерес ".

Коментира и възможното ембарго, което България може да наложи, в случай че не получи пролонгация за отвод от съветския нефт. Както и цените на газа, откакто " Газпром " спря едностранно доставките за България и в този момент се върви към проект Б.

" За страдание не успяхме да реализираме диверсификация през годините и нашата взаимозависимост е огромна и за разлика от другите страни от Европейски Съюз, българите са най-енергийно бедните ".

" Борбата е цените да се запазят същите. Рисковете са една чудовищна инфлация, на която предприятията няма да устоят. Това значи тежка рецесия за всички, в това число за ръководещите " - предупреки кабинетът той.

Както е известно, Радев и соцлицерката Корнелия Нинова, която сега е и вицепремиер и стопански министър, отговарящ и за оръжейния експорт, са в спор от няколко седмици по отношение на това знае ли страната дали българска военна продукция стига до Украйна, до момента в който същата тази лидерка плаши с овакантяване на обединението, в случай че и един патрон замине за нападнатата от Русия страна.

" Явно госпожа Нинова се пробва да избяга от подписа си за експорт на оръжия за трети страни, за които тя доста добре знае, че отиват в Украйна " - съобщи Радев, визирайки министерския автограф под покупко-продажбите за оръжия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР