Новак Джокович се завърна на корта за участие на надпреварата

...
Новак Джокович се завърна на корта за участие на надпреварата
Коментари Харесай

Изумителен Фокина вгорчи завръщането на Джокович и го елиминира в Монте Карло!

Новак Джокович се завърна на корта за присъединяване на конкуренцията в Монте Карло, откакто до момента беше играл само на шампионата в Дубай от началото на годината. Това се дължеше на отхвърли от страна на сърбина да се имунизира и по този начин той нямаше право да се включи в Откритото състезание на Австралия, както и в откриващите две съревнования от сериите " Мастърс " през сезона. Днес Ноле излезе за първия си дуел от близо два месеца насам, а негов противник беше испанецът Алехандро Давидович Фокина.

Непоставеният състезател сподели своето майсторство върху алената настилка, което го изведе до четвъртфиналите на Ролан Гарос през предишния сезон. Джокович пък беше на противоположния полюс и се виждаше по какъв начин страда съществено от липса на игрова процедура, а това оказа помощ на музи Фокина да запише най-престижната си победа до момента в кариерата, надделявайки с крайното 6:3 6:7(5) 6:1. Така 22-годишният тенисист си подсигурява среща с един всред Давид Гофен и Дан Еванс в идващия стадий на надпреварата.

Топ поставеният срещна съществени компликации още в откриващото си подаване, само че сподели темперамент и взе нежен задатък в резултата. Впоследствие обаче станахме очевидци на цялостен поврат от страна на новобранеца, който завоюва цели 14 от идващите 16 точки и се оказа напред с двоен пробив при 4:1 в своя изгода. Световният номер едно последователно откри по-добър темп в дейностите си и изглеждаше, че ще забележим следващия поврат от негова страна. Испанецът обаче не се тормози, че преднината му се стопи до 4:3, и влезе в нова впечатляваща серия, която му разреши да завоюва удобно първия сет.

Вторият сет предложи здрава борба и маратонските разигравания изобилстваха. 20-кратният първенец от Шлема постоянно вземаше преимущество в тях, но не се възползваше от него и допускаше необясними неточности от привидно печеливша позиция. Ибериецът пък контраатакуваше с мощни удари надалеч зад главната линия, като се регистрира с някои впечатляващи уинъри и скоро взе задатък от 3:0 гейма.

Изведнъж балканецът понижи доста непредизвиканите неточности, с цел да реализира рибрейк, само че Фокина не беше споделил последната си дума, и на собствен ред направи пробив, пласирайки елегантна къса топка пред погледа на безпомощния си противник. Тогава играта на Алехандро претърпя цялостен срив и равенството беше възобновено за 4:4. Проблемите за младока не свършиха дотук, тъй като той изцяло капитулира, правейки 3 следващи двойни неточности и сърбинът можеше да сервира за спечелването на сета.

Обратите продължиха с цялостна мощ, защото беше ред на любимеца да допусне съществени съмнения, до момента в който международният номер 46 все по-често навлизаше във вътрешността в корта и стреляше неспасяемо от обичания си бекхенд. Това оказа помощ на испанеца да излезе напред с 6:5 в геймовете. Непоставеният играч продължаваше да дава всичко от себе си, правейки зрелищни плонжове в опит да доближи топката и тази самоотверженост му разреши да поведе с 4:2 точки в последвалия тайбрек, единствено че Джокович още веднъж сподели своя прославен борбен дух и измъкна дългия гейм, откакто завоюва последното разиграване посредством първокачествен минаващ удар по правата.

Логиката сочеше, че лидерът в схемата би трябвало да има съществено психическо преимущество и се очакваше с лекост да спре стремежа на музи ибериец. Подобно нещо обаче надалеч не се случи, а балканецът сдаде още дебютното си подаване с двойна неточност и още веднъж изправи на нокти своите последователи. Джокович изглеждаше изключително отпаднал и нямаше помен от нормалната му воля за триумф, което оказа помощ на Давидович Фокина да поема напълно контрола над протичащото се на корта и всичко изглеждаше решено при 5:1 в интерес на испанеца.

Сърбинът отрази мачбол, с цел да резервира интригата жива още малко, само че си личеше по какъв начин няма нужната сила да се измъкне от провалянето и новобранецът към този момент умерено можеше да освободи страстите и да се наслаждения на вероятно най-щастливия момент в живота си!

ALEJANDR
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР