В рубриката Личностите“ тази седмица Кристина Газиеви ни среща с

...
В рубриката Личностите“ тази седмица Кристина Газиеви ни среща с
Коментари Харесай

„Личностите“ с Кристина Газиева: Георги Пеев и чудото на живота

В рубриката „ Личностите “ тази седмица Кристина Газиеви ни среща с единствения българин с два трансплантирани органа. От близо 11 години Георги Пеев живее с непознато сърце и от 9 година – с  непознат бъбрек.

След прекарана вирусна зараза през 2011 година Георги получава увреждане на бъбреците, поради което е включен на хемодиализа. Година по-късно научава, че с изключение на от нов бъбрек, той има потребност и от ново сърце, тъй като вирусната зараза е покосила неговото.

Включен е в листата на чакащите и през август 2013 година, точно на 5-ия рожден ден на сина си, Георги получава ново сърце, с помощта на огромното сърце на една майка, която губи сина си в резултат на мозъчен кръвоизлив.

 Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците

Година и половина след сърдечната трансплантация, на Георги му присаждат и бъбрек, донор става неговата майка.

През април предходната година Пеев стана международен първенец по плуване на Световното състезание за трансплантирани в Австралия, а през декември реализира още един връх - първият човек в света с присадени сърце и бъбрек, който изкачи най-високата точка в Африка - връх Ухуру в Килиманджаро.

Интервюто на Кристина Газиева с Георги Пеев – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР