Новак Джокович не е излизал на корта в официален двубой

...
Новак Джокович не е излизал на корта в официален двубой
Коментари Харесай

Завръщането се отлага: Джокович ще пропусне груповата фаза на Купа Дейвис

Новак Джокович не е излизал на корта в формален дуел от финала на Уимбълдън насам, откакто имунизационният му статус го лиши от опция да се състезава на шампионатите на твърда настилка в Северна Америка, в това число и последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Според предварителния му график белградчанинът трябваше да направи своето завръщане на корта през идната седмица, когато ще се проведат срещите от груповата фаза на Финалите на Купа " Дейвис " (от 13 до 18 септември).

Днес обаче бе оповестено, че сърбинът, който рядко пропуща мачове с националната фланелка, е взел решение да се отдръпна от конкуренцията заради персонални аргументи. Това бе обявено от капитана на тима на Сърбия Виктор Троицки, който каза следното пред сръбското издание Sportski žurnal: " Новак няма да играе в груповата фаза заради персонални аргументи. Той е подкрепял националния тим безчет доста пъти, само че в този момент не може. Ако успеем да се класираме за етапа на директните елиминации в Малага, той ще се причисли към нас ".

Така сръбският тим ще може да разчита на младите очаквания Миомир Кецманович, Филип Краинович, Ласло Джере и Душан Лайович, които ще опитат да класират Сърбия на най-малко втора позиция в група В, където попадат още тимовете на Испания, Канада и Република Южна Корея.

Следващата доказана конкуренция в програмата на 21-кратния първенец от Шлема е Laver Cup (23-25 септември), след което му следва да отпътува за Израел, с цел да се включи в АТР 250 шампионата в Тел Авив (26 септември - 2 октомври).

BREAKING: Novak won’t be playing Davis Cup in Valencia. „ He won’t play due to personal reasons. He was there for the national team countless times, but this time he can’t. If we make it to Malaga, he will join us “, captain Viktor Troicki told Sportski žurnal.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР