Новак Джокович беше сочен за безспорен фаворит в сблъсъка му

...
Новак Джокович беше сочен за безспорен фаворит в сблъсъка му
Коментари Харесай

Бивш номер 5: Мисълта за рекордите спря Джокович; все по-трудно ще печели Шлемове

Новак Джокович беше апетитен за неоспорим любимец в конфликта му против Рафаел Надал в четвъртфиналите на Ролан Гарос. Сърбинът имаше надалеч по-пълноценен клей сезон и непрекъснато подобряваше играта си, което му донесе купата на Мастърса в Рим. Точно италианската столица пък донесе извънредно неприятни прекарвания за Матадора, тъй като там той за следващ път бе пострадал от хроничната си контузия в региона на стъпалато. Всичко това привидно накланяше съществено везните в интерес на международния номер едно, единствено че 13-кратният първенец в Париж още веднъж потвърди, че в никакъв случай не трябва да бъде отписван и реализира зрелищен четирисетов триумф.

Няма обаче по какъв начин да не отчетем, че сърбинът не беше на най-високото си ниво по време на дуела и като че ли се поддаде на напрежението, а точно менталната устойчивост постоянно е била едно от главните оръжия на Ноле. Въпросът беше прегледан от тогавашния номер пет Джими Арис, чието мнение е повече от любопитно и несъмнено няма да се хареса от почитателите на балканеца:

" Мисля, че Новак Джоович се пропуква леко. Всичко стартира на миналогодишния US Open. Да, той в действителност доближи до финала, само че си спомнете по какъв начин губеше всеки първи сет в шампионата. Това нямаше да се случи, в случай че не беше подложен пред опцията да завоюва " Календарен шлем " и несъмнено си проличава какъв брой доста се вълнува от върховете. Последваха странните събития от началото на сезона в Австралия и след всичко изживяно, то съм на мнението, че ще му бъде мъчно да се завърне към дните, когато не показваше никаква уязвимост в решителните моменти. Не споделям, че няма да го забележим да завоюва още титли от Големия шлем, но ще му бъде по-трудно от едно време " - предвижда Ариас.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР