Нова среща с директора на ЦРУ Уилям Бърнс е възможна,

...
Нова среща с директора на ЦРУ Уилям Бърнс е възможна,
Коментари Харесай

Сергей Наришкин: Разговорът с шефа на ЦРУ в Анкара беше съдържателен, изяснихме позициите си

Нова среща с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е допустима, предходните контакти бяха съдържателни. Това съобщи пред ТАСС шефът на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин.

Той добави, че поддържа контакти и с други свои сътрудници, включително и европейски и в телефонни диалози с тях се разисква и украинската тематика. Съединени американски щати и Англия не разрешават обстановката към Украйна да се придвижи от мъртвата точка, само че Русия е съумяла да предотврати заплахата Киев да сътвори " мръсна бомба ".

За срещата с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ

Срещата с Уилям Бърнс се организира на 14 ноември в Анкара. Тя беше съдържателна и продължи 2 часа и половина, описа Наришкин: " Успяхме да си кажем доста неща, да изясним позициите си. Нова среща е допустима, периодите могат да бъдат контрактувани ".

За Украйна

" Отвъдокеанските господари на киевския режим не разрешават обстановката към Украйна да помръдне от мъртвата точка. Когато бяха реализирани някакви базови договорености на договарянията сред Русия и Украйна в Истанбул, Съединени американски щати и Англия обявиха на Киев: " Не, никакиви мирни договаряния, никакъв мир, ние към този момент сме ви платили няколко десетки милиарда, ще продължим да влагаме във вас пари и оръжия, а вашата задача е елементарна - воювате, " отбелязва Наришкин.

Телефонните договаряния с европейските сътрудници се организират от време на време. Украинската тематика се разисква в хода на диалозите с ръководителите на европейските специфични служби. " Не мога да уточня с кого, само че все пак такива контакти и канали за връзка съществуват ", споделя Наришкин.
Коментирайки заявките на Киев, че ще си върне Крим, Наришкин акцентира, че " това е невероятно ".

За " мръсната бомба "

Русия съумя да предотврати опасността от страна на Украйна да сътвори " мръсна бомба ". " Нашите дейности бяха ориентирани към това, да блокираме избрани дейности или планове на украинската страна по основаването (на " мръсна бомба " ) и още повече по потреблението ѝ, " обелязва Наришкин.

За съдействието с други страни

Работата на Русия и Иран по линия на специфичните служби е съгласувана и има вероятности: " Обемът на взаимоотношението ни с иранските сътрудници е огромен, няколко специфични служби са наши сътрудници ".

Нивото на връзките сред Русия и Китай е невиждано високо. Пекин и Москва " обменят голям размер разследваща и оперативна информация ".

Русия и Китай имат " задоволително здрава обща позиция и по развиването на междудържавните връзки и във връзка с световните събития по света, " акцентира още Сергей Наришкин.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР