Нова наредба за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата,

...
Нова наредба за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата,
Коментари Харесай

Възпитателно: ... майката“ вече струва 200 лева в Хаджидимово

Нова разпоредба за обезпечаване на публичния ред, поддържане на чистотата, запазване на околната среда, отбрана на имуществото и сигурността на придвижването на територията на община Хаджидимово планува съществено уголемение на листата със възбраните и крути наказания за нарушителите.

Утре е последният ден, в който хаджидимовци имат право да дадат мнения по текстовете в границите на едномесечното публично разискване, след което още на идната общинска сесия следва приемането на текста и ваденето на кочаните с актовете, пише struma.bg.

Освен общоприетите забрани за разваляне, чупене и замърсяване на общинска благосъстоятелност, жителите на общината няма да имат право да псуват и да се карат на публични места и да се държат жестоко и неуважително между тях.

Забраняват се още къпането, прането и миенето във водоемите и други открити водни площи, откритото носене и приложимост на взривни субстанции, огнестрелно и хладно оръжие, прашки и други /за скритото им носене възбрана няма/, драскането на графити по стените, просенето и други

Забранява се още слагането на сушилки за тютюн на тротоарите,

където затрудняват придвижването на хора и животни, както и паркирането там на коли – по същата причина. Собствениците на спрени от придвижване и изоставени моторни транспортни средства са задължени до 1 месец да ги транспортират до съответните автоморги, в противоположен случай същото ще направи общината, а притежателят ще си заплати и санкцията, и преместването.

В рейсовете, които обслужват общината, жителите нямат право да пият, пушат и транспортират животни.

Финансови наказания са планувани и за заковаване на рекламни табели върху дървета, чупенето на клони за бране на липов цвят, както и за влизане с домашни животни и птици в региона нагробищните паркове. Забранява се още клането на домашни животни на публични места.

На нарушителите на наредбата се постанова санкция до 200 лева за първо и до 500 лева за второ нарушаване, в случай че второто е осъществено до 1 година след първото.

Няма изясненост третото нарушаване като първо ли ще се глоби. Глоба от 20 лева е планувана за „ маловажните нарушавания “, без обаче да е конкретизирано кое в Хаджидимово се счита за значимо и кое за маловажно.



Наредбата за обезпечаване на публичния ред в Хаджидимово съществено уголемява листата със възбраните и вкарва крути наказания за нарушителите

За откритите нарушавания на нарушителите се сформират актове или фишове от селските кметове, полицията и длъжностни лица, само че единствено в случай че са съответно оторизирани като актосъставители от кмета на общината Людмил Терзиев.

Добрата вест за нарушителите на наредбата е, че в случай че си платят санкцията до 7 дни, ще употребяват отстъпка от 20%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР