Нов сезон, нови емоции, нов шампион, ново лого. Това обяви

...
Нов сезон, нови емоции, нов шампион, ново лого. Това обяви
Коментари Харесай

Мечка е новото "лице" на руското футболно първенство

Нов сезон, нови страсти, нов първенец, ново лого. Това разгласи Руската футболна лига и показа променената си визия.

Логото, което ще бъде употребявано от новия сезон, съставлява стилизирана глава на мечка. Изображението включва и цветовете от съветското знаме - бяло, синьо и алено.

Цялостната изменена визия беше направена от дизайнерското студио " Арт. Лебедев " през април, само че в този момент беше показана публично. От името отпада думата " футболна " и към този момент става " Руска Премиер лига ".

Новый сезон. Новые эмоции. Новые чемпионы. Новый логотип.

Новая Российская Премьер-Лига.#РоссийскаяПремьерЛига#РПЛ#скороновыйсезонpic.twitter.com/nq7KTXLtBf
— Российская Премьер-Лига (@rfpl) July 24, 2018
" Критики ще има постоянно, само че от 2001 година насам направихме доста ", сподели ръководителят на лигата Сергей Предкин.

Стилизираната меча глава ще бъде сложена и на номерата на фланелките на футболистите за мачовете от новия сезон. Променен е и шрифтът на надписа.

" За нас това е нов взор към маркетинга. Разработихме стратегическа платформа за марката и за фирмения жанр ", обясниха създателите на логото и прибавиха, че задачата е да се усили ползата на феновете.

" Новото лого на Руската Премиер лига в действителност не е толкоз неприятно ", написа преди време известният състезателен коментатор Василий Уткин в блога си.

След края на международното състезание, на което Русия беше хазаин, президентът на страната Владимир Путин прикани да се улови моментът и футболът да продължи развиването си. За мондиала бяха построени или осъвременени 12 стадиона, като Путин изрази предпочитание те да се употребяват главно за футбол.

Мнозина видяха сходства сред визиите на британската Висша лига и на съветското състезание. Преди две години британското състезание се ребрандира, като новото му лого е стилизирана глава на лъв с корона.

Сезонът в съветското състезание стартира в събота, като първият мач е сред " Урал " и " Анжи ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР