Нов метод за изследване на рак на гърдата открива различни

...
Нов метод за изследване на рак на гърдата открива различни
Коментари Харесай

Прилагат нов метод за изследване на рак на гърдата



Нов способ за проучване на рак на гърдата открива разнообразни промени в гърдата на дамата както злокачествени, по този начин и  други възпаления в млечната жлеза.
" Това е контактна термография, изцяло безопасен способ, неусетен и не зависи от възрастта на дамата или от структурата на гърдите. Може да се употребява и при  дами с импланти. В матрицата на апарата има течно-кристална емулсия. Тези течни кристали имат свойството да усещат температурата във вътрешната тъкан на гърдата. По този метод, където има висока температура значи, че има или инфекциозен развой, не приказваме незабавно за рак на гърдата. Може да е мастит, инфектиране или фиброаденом. Резултатите могат да изплуват на петата минута или в границите на до 48 часа ", сподели за БНР Християна Димитрова, доброволец в Кампанията за рак на гърдата. 

Цветана Христова разяснява, че при новият способ за обзор за рак на гърдата няма облъчване.

" Това е един тип предварителна защита за по-нататъшно следене, тъй като все по-често се следи доста млади дами от 27 до 45 години в този диапазон да имат заболяване за ранна диагностика за рак на гърдата или рак на шийката на матката “.

По думите на Христова целесъобразно е прегледите за рак на гърдата или рак на шийката на матката да се вършат на всеки 6 месеца.

„ Не постоянно приказваме за онкозаболяване, инфектиране на млечна жлеза виброаденом, струпване на обучение. Винаги има потребност от следващ способ, най-малко 30% от проучванията имат затруднения ", добави Христова доброволец в Кампанията за рак на гърдата.

Безплатни прегледи за рак на гърдата започнаха от 4-ти октомври в София, Варна, Плевен и Стара Загора. Поводът е месецът, отдаден на битката с заболяването.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР