Носителят на три златни олимпийски медала в плуването Адам Пийти

...
Носителят на три златни олимпийски медала в плуването Адам Пийти
Коментари Харесай

Адам Пийти се бори с психичното си здраве: Уморен съм, не се наслаждавам на спорта

Носителят на три златни олимпийски медала в плуването Адам Пийти се отдръпна от присъединяване на националния шампионат на Англия по плуване идващия месец, базирайки се на психологични аргументи. 28-годишният международен рекордьор показа в Туитър, че e “уморен ” и “не се любува на спорта, както го е правил в последното десетилетие ”.

Пийти обаче към момента възнамерява да взе участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

“Този спорт ми даде всичко и нямам самообладание да намеря любовта за него още веднъж ”, добави международният рекордьор в бруста.

Преди седем години в Рио Пийти завоюва първия си златен олимпийски орден на 100 метра бруст, а през 2021 година отбрани тази купа в Токио, а също така добави злато и със смесената микс щафета на Англия на 4 по 100 м.

“Всеки желае да седне на твоето място, до момента в който седне на него. Много малко хора схващат какво вършат успеха и триумфът върху психологичното здраве.Те не схващат натиска, който тези хора оказват върху себе си, с цел да печелят още веднъж и още веднъж.

Както някои хора може би знаят, през последните няколко години се борих с психологичното си здраве и мисля, че е значимо да бъда почтен за това. Уморен съм, не съм себе си и не се любувам на спорта, както правех през последното десетилетие “, показа още английският плувец.

Пийти има осем международни златни медала, 17 европейски и четири златни оценки от Игри на Британската общественост.

Но в този момент той е решил да не започва на националния шампионат на Англия по плуване от 4 до 9 април.

“Докато не преставам да упражнявам, взех решение да се отдръпва от шампионата на Англия идващия месец. Това е с единствената цел да реализираме допустимо най-хубавото показване в Париж на Олимпийските игри през 2024 година

Някои може да го разпознаят като прегаряне – просто знам, че през последните няколко години не съм имал отговорите. С помощ в този момент знам по какъв начин мога да се оправя с несъответствието в живота си.

Изключително съм признателен за цялата поддръжка, която получавам от моя екип и фамилията в Британското плуване, дружно с моите невероятни спонсори, семейство и другари.

Както постоянно благодаря на плувната общественост и отвън нея за невероятната поддръжка, която постоянно съм получавал “, приключи Пийти.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР