Носителят на 17 титли от “Големия шлем” и световен номер

...
Носителят на 17 титли от “Големия шлем” и световен номер
Коментари Харесай

Джокович започна с очаквано лесна победа на Ролан Гарос


Носителят на 17 трофеи от “Големия шлем” и международен номер 1 Новак Джокович стартира предстоящо безапелационно и елементарно акцията си на “Ролан Гарос” с погром 6:0, 6:2, 6:3 за 1 час и 39 минути игра против 22-годишния швед Микаел Имер.

16-0 remains undefeated in the opening round in Paris taking out Mikael Ymer 6-0 6-2 6-3
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Въпреки че 80-ият в международната класация предложи на феновете най-зрелищният удар досега в шампионата (уинър от “хотдог”), той не можа да окаже основна опозиция против един от любимците за купата. За Джокович успеха бе 32-ра в 33 дуела до момента през 2020 година, като той е непобеден, само че бе дисквалифициран поради несъзнателен удар с топка по лайнсмен на US Open.

Ноле се стреми за повторно да грабне “Купата на мускетарите”, като към този момент го е правил само през 2016 година, когато в четири сета подчини Анди Мъри на финала. Евентуален нов триумф ще значи, че Джокович е първият състезател в “Откритата ера” с повече от един успех във всичките четири шампионата от “Големия шлем”. Миналият месец той реализира еквивалента на това достижение в сериите “Мастърс”, когато още веднъж завоюва трофея от Western and Southern Open, въпреки и не извършен в Синсинати, а в Ню Йорк.

Always ready to learn something new
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Срещу Имер Джокович осъществя 32 уинъра и направи 22 непредизвикани неточности, като вкара 60% от първия си сервис със 74% успеваемост при точките, разиграни зад него (61% при тези зад второто подаване). Следващият му конкурент е Ричардас Беранкис, който отстрани Уго Делиен с 6:1, 6:4, 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР