Носителката на пет олимпийски титли в спринта Илейн Томпсън-Хера прекрати

...
Носителката на пет олимпийски титли в спринта Илейн Томпсън-Хера прекрати
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка смени треньора

Носителката на пет олимпийски трофеи в спринта Илейн Томпсън-Хера приключи работните си взаимоотношения с треньора Шаники Осбърн по-малко от година преди отбраната на златните медали на 100 и 200 метра в Париж. 

Ямайската лекоатлетка и нейните представители от " Анди Спортс Мениджмънт оповестиха, че двете страни се разделят вследствие на " провалени договаряния за компенсацията " на Осбърн.

" Бившият треньор изиска рисково висока цена и не предложи място за предоговаряне на изискванията. Нямахме безусловно никакъв различен избор, с изключение на да търсим услугите на друг треньор. Олимпийските игри в Париж наближават и госпожа Томпсън-Хера е изцяло съсредоточена върху подготовката за отбрана на олимпийските трофеи ", оповестиха от организацията. 

31-годишната Томпсън-Хера е първата дама с следващи трофеи на 100 и 200 метра на Олимпийски игри, откакто стана безспорен първенец в спринтовете в Рио и Токио. В Япония тя завоюва и злато в щафетата 4 по 100 метра, до момента в който пет години по-рано в Бразилия тя остана със сребро.

През 2021 Томпсън-Хера стана втората най-бърза жена в историята на 100 метра, изоставайки единствено от международната рекордьорка Флорънс Грифит-Джойнър.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР