Номинираните за 2023 г. филми за Наградата LUX на публиката

...
Номинираните за 2023 г. филми за Наградата LUX на публиката
Коментари Харесай

5 филма са номинирани за Наградата LUX на публиката

Номинираните за 2023 година филми за Наградата " LUX " на публиката са " Алкарас ", " Близо ", " Блуждаещ огън ", " Идиотският триъгълник " и " Изпепеляващи дни ". Те бяха оповестени по време на Европейските кино награди в Рейкявик през декември 2022 година " LUX " - Европейската кино премия на публиката (или за по-кратко Наградата " LUX " на публиката) е учредена през 2020 година и се присъжда годишно от Европейския парламент и Европейската кино академия, в партньорство с Европейската комисия и " Europa Cinemas ".
Предвидени са по 150 безвъзмездни билета за достъп онлайн до четири от номинираните филми: " Алкарас ", " Близо ", " Блуждаещ огън " и " Идиотският триъгълник ". За да се възползваме от тях, може да отидем на Neterra.tv/plus и след регистрация да ги гледаме. Филмите ще бъдат налични до привършване на билетите или до 24 април.
За да гледаме филмите на огромен екран, може да вземем авансово своя билет-покана на касата на Дома на киното. Прожекциите с вход свободен са на 24 април от 18,30 ч. - " Алкарас " ; 25 април от 20,30 ч. - " Изпепеляващи дни " ; 26 април от 18,30 ч. - " Блуждаещ огън " ; 27 април от 20,30 ч. - " Идиотският триъгълник " ; 28 април от 18,30 ч. - " Близо ".
Филмите се правят оценка от пет звезди ( " отличен " ) до една звезда ( " слаб " ). До 12 юни можем да дадем своята оценка на rating.luxaward.eu/bg. Наградата " LUX " на публиката ще бъде връчена на гала в Страсбург на 14 юни.
Петте номинирани произведения са субтитрирани на 24-те публични езика на Европейски Съюз и разпространявани във всички страни членки посредством прожекции в кината и онлайн. Носителят на Наградата " LUX " на публиката ще бъде избран от гласовете на публиката и на депутатите в Европейския парламент, като двете групи ще имат равна тежест от 50 % в крайната оценка, научи ДУМА от " Арт фест ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР