Номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за

...
Номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за
Коментари Харесай

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

Н омерата на машините за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за идните на 9 юни избори за Европейски парламент и Народно заседание, ще бъдат изтеглени в Министерството на електронното ръководство на следващия ден от 10:00 часа , оповестиха от ведомството. 

Публичното изтегляне ще се извърши в наличието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени да участват са и представители на Централната изборна комисия (ЦИК), на публичния съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

По-рано този месец от ведомството оповестиха, че до края на април ще завърши актуализирането на методиката за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията по член 213, алинея 3 от Изборния кодекс и условията на техническата спецификация. 

ЦИК реши на локалния избор на 29 октомври предходната година гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини. Причината за това бе неналичието на решение от Министерството на електронното ръководство за удостоверяването на машините.

Съответствията на устройствата за машинно гласоподаване се удостоверяват с решение на МЕУ, Българския институт за стандартизация и Българският институт по метрология.

*Във видеото:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР