Нито един от големите проблеми на България - корупция, бедност,

...
Нито един от големите проблеми на България - корупция, бедност,
Коментари Харесай

Борислав Цеков: ГЕРБ предава цялата власт на загубилата изборите формация ПП-ДБ

Нито един от огромните проблеми на България - корупция, беднотия, неприятно правосъдие, назадничавост на страната - не се дължи на Конституцията. Но и нито един от тях няма да се реши посредством промени в Конституцията. Отдавна България да се е трансформирала в едноличен режим, в случай че не беше тази Конституция.

Това съобщи за БНР докторът по конституционно право Борислав Цеков.

" Има място да се мисли и да се търси опит за консолидиране на конституционно болшинство, само че да се извежда това като казуса на проблемите - не е съществено. Да значимо е, само че някой най-после би трябвало да каже какво тъкмо се предлага. Кажете, с цел да разясняваме всъщност. Аз не мога да си показва конституционни диспути, без да се предложи съответен план, върху който да се търси единодушие ", добави Цеков.

" Търсенето на национално единодушие в спешна обстановка значи общи цели. А ние сме очевидци, че ГЕРБ предава цялата власт на изгубилата изборите групировка ПП-ДБ и дружно с това одобряват тяхната стратегия и техните цели. Трябва да се потърси рационално комбиниране на целите на двете обединения. Аз не виждам такова комбиниране, а виждам еднопосочно приемане на целите на ПП-ДБ. Това ще донесе още по-висока хронична неустойчивост в страната, съществено отчаяние в последователите на двете обединения, което в изискванията на тази тежка политическа рецесия и ниска изборна интензивност ще нанесе още по-големи вреди на политическия развой в страната ", предвижда Борислав Цеков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР