Никога не се колебайте да реализирате своята бизнес идея, колкото

...
Никога не се колебайте да реализирате своята бизнес идея, колкото
Коментари Харесай

10 безумни, но изключително печеливши бизнес идеи

Никога не се колебайте да реализирате своята бизнес концепция, колкото и налудничава да наподобява тя. Това е един от главните препоръки, който съумелите бизнесмени дават на прохождащите в бизнеса.

Факт е, че от време на време хрумвания, които наподобяват изцяло несериозни, могат да донесат крупни облаги. Точно по този начин е станало и с създателите на идващите 10, които ще ви представим през днешния ден.

Те са новаторски, смели и изобретателни, а техните хрумвания са ги създали милионери, макар че хрумванията им на пръв взор са леко налудничави.

1. Почистване след кучета

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Американецът Матю Озбърн основава уеб страницата Pooper-scooper.com през 1987 година като взаимства концепцията от сходен уебсайт в Колумбия, само че я доразвива. Самият Матю пресметнал, че в периметър от 30 км към дома му има над 100 000 кучета. Ако успеел да поеме грижите даже единствено за 1% от тях, това би му осигурило обичайно прехранване. Е, Матю надали мисли за препитанито си сега, защото компанията му Pet Butler е най-голямата за разчистване на кучешки изпражнения в Съединени американски щати. Фирмата му обслужва повече от 5 хиляди клиенти.

2. Сладкото на баба

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Шотландецът Фpeйзъp Дoxъpти е прелестен образец за това, че младежите са изключително изобретателни и могат да се възползват извънредно сполучливо от опита на по-възрастните. Toй изгpaждa иcтинcĸa импepия, дoвepявaйĸи ce нa cлaдĸoтo нa любимaтa cи бaбa. Oщe 14-гoдишeн тoй пpигoтвя ĸoнфитюp, cлeдвaйĸи peцeптaтa нa възpacтнaтa жeнa, a двe гoдини пo-ĸъcнo даже нaпycка yчилищe, зa дa пpoдължи c пpoизвoдcтвoтo на сладко под cвoятa зaпaзeнa мapĸa SuperJam. Продажбите му възлизат на половин милион бурканчета годишно.

3. Зърнени възглавници

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Американската стопанка Ким Левин е създател и притежател на империята „ Wuvit “. Всичко почнало, когато ѝ хрумнала гениално простата концепция – да ушиете калъфка за възглавница, като сипе вътре царевица и я сложи в микровълновата печка. Така ще се получи обичаната на американците закуска – пуканки. В началото Левин ушила такива възглавнички за съседските деца, след това почнала да ги продава, до момента в който се захванала със серийното им произвеждане. Днес тя има милиони, а книгата ѝ за бизнес тактиката се трансформира в бестселър.

4. Мобилна сватбена гала

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Американците Джеймс Кас и Адриан Гонзалес са създателите на компанията „ Wedding Wagon “, която предлага осъществяване на сватбена церемония… в микробус. Бъдещите съпрузи избират къде и по кое време желаят да се оженят, а от уеб страницата оферират няколко екстри – да ги закарат в уютна хотелска стая, разходка из Лас Вегас или на друго място. В офертата, която коства 129 $, са включени още свещенодействие, избор на локация, фотограф (срещу в допълнение заплащане), издаване на нужните документи, даже кум, в случай че младоженците нямат подобен.

„ Вашето семейство не може да пристигна на церемонията? Няма проблем! Изпратете им покана, кажете им кога ще дойдете при тях и те ще споделят с вас този специфичен ден в сватбения автомобил “, изясняват концепцията си двамата бизнесмени.

5. “Лазерни монаси “

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Свещеникът Бърнард Маккой е създател на компанията LaserMonks.com. Той започва бизнеса си през 2002 година, когато вижда какъв брой бързо свършва мастилото на принтера в църквата. Отива да купи нови тонери, само че схваща, че те са доста скъпи. За да спести пари, купува мастило на прахуляк и стартира да цялостни старите глави за принтери. След като вижда, че принтерът работи, взема решение да основе компания, която да предлага по-евтини мастила за принтери. Така основава уеб страницата LaserMonks.com. За три години – от 2002-ра до 2005-а, компанията му печели 2,5 милиона $, а до през днешния ден облагата надвишава 5 милиона $. Бърнард МакКой и останалите свещеници от църквата имат над 50 хиляди клиента и извършват по към 300 поръчки дневно.

6. Домашни медузи

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Американецът Алекс Андън приключва биология в Университета Дюк, след което стартира работа в влиятелна компания за биотехнологии. Заради финансовата рецесия обаче губи работата си и с месеци не може да си откри нова. Разочарован, той се обръща към…медузите. Алекс основава аквариуми за медузи, възползвайки се от нова технология, която разрешава на нежните създания да оцеляват в среда, друга от естествената. Предприемачът основава уебсайт, посредством който против 39 $, може да се сдобиете с „ домашна медуза “. Първоначално продажбите били слаби, след няколко месеца обаче медузите се трансформирали в шлагер и продажбите скочили до небесата.

7. Извинителни писма

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Компанията „ Excused Absence Network “ предлага на всички искащи против допустима сума да се снабдят с писмо до работодателя или преподавателя, в което се извиняват за отсъствието си. Стойността на бележката е 25 $. Любопитното е, че основателят на бизнеса, в който е вложил 300 $, и досега живее в дребния си дом в Оклахома и работи единствено с един преносим компютър. Всеки месец поръчките за писма надвишават 15 хиляди.

8. Хазартни препоръки

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Домакинята Каролин Уилман прекарвала през целия ден в грижи за детето си и домакинска работа до момента в който един ден не почнала да взе участие в разнообразни игри на шанса. Тя печелела много постоянно, по тази причина бързо стигнала до извода, че би трябвало да стартира да дава препоръки за облаги от лотарията. Преди това Каролин имала дребна маркетингова компания, тъй че концепцията за пускане на бизнес не ѝ била непозната. През 2006 година тя разгласява книгата „ Няма по какъв начин да спечелите, в случай че не играете “. От онлайн магазина ѝ пък може да се сдобиете с вълшебен кристали и други амулети за шанс. От компанията на бизнес-дамата настояват, че са помогнали на разнообразни хора да завоюват общо над 1 милион $.

9. Продажба на пиксели

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

През 2005 година английският студент Алекс Тю пуска плана „ Million Dollar Homepage “, предлагайки за продажба пиксели за екран 1000х1000. Всеки пиксел се предложил за 1 $. Простата концепция привлякла голямо внимание. За правото да станеш притежател на пиксели даже се устройвали търгове. В последна сметка предприемчивият юноша спечелил 1,037 млн. $. Последният си пиксел Алекс продал за 38 хиляди $.

10. Статуи от сирене

 10 безумни, само че извънредно печеливши бизнес хрумвания

Американката Сара Кауфман постоянно е наричана „ Лейди Сирене “ поради неповторимите си вкусни статуи, които я вършат известна в целия свят. Преди да се прочуе с тях, тя работи близо 16 години във фабрика за сирене в щата Уисконсин. Именно там стартира да демонстрира своите креативен качества. Сара избира да работи най-вече със сирене чедър – поради структурата си то се оказва най-подходящо за обработка. Над една своя комбинация със междинен размер и тегло към 9 кг „ Лейди Сирене “ се труди от 6 до 12 часа. Най-голямата ѝ творба е 5,5-тонно парче сирене, обработено за панаир в Тексас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР