Не знам дали сме бухалка или пауново перце, но ние

...
Не знам дали сме бухалка или пауново перце, но ние
Коментари Харесай

Проф. Киров: КЗК играем ролята на боксова круша за политическите сили

Не знам дали сме бухалка или пауново перце, само че ние - Комисия за защита на конкуренцията, играем ролята на боксова круша за политическите сили. Някои политици, не загатвам имена, тъй като сме в предизборна акция, само че ще ги кажа след изборите, в продължение на повече от 6 години се упражняват върху Комисия за защита на конкуренцията.

Това съобщи в изявление пред БНР проф. Пламен Киров, член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

" Нещо, което ме потресе, участвал съм на чувания в икономическа комисия в Народно събрание, е, че едни и същи хора не си направиха труда да прочетат Закона за защита на конкуренцията, Закона за публичните поръчки и за концесиите. Особено Закон за защита на конкуренцията! Те не желаят да схванат, че Комисия за защита на конкуренцията не дефинира цените, не е ценови орган. Политическото говорене във връзка с Комисия за защита на конкуренцията минава границите на възпитание, аз ги разбирам, те построяват политическата си активност, като търсят комфортна цел и употребяват Комисия за защита на конкуренцията за боксова круша ", разяснява проф. Киров.

Той показа, че може да има случаи, в които Комисия за защита на конкуренцията да не са били прави, да са позволили неточност, само че като цяло статистиката демонстрира друго.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР