Данъкоплатците са похарчили £3,5 милиона за изплащане на заплатите на

...
Данъкоплатците са похарчили £3,5 милиона за изплащане на заплатите на
Коментари Харесай

Данъкоплатците харчат £3,5 милиона за заплати на екипажа на закъснял ферибот - въпреки че той никога не е превозвал пътници

Данъкоплатците са похарчили £3,5 милиона за погашение на заплатите на екипажа на шотландски просрочен ферибот - макар че не транспортира нито един пасажер.

Шотландското държавно управление нае 14 чиновници да работят по MV Glen Sannox през 2022 година, мислейки, че остават шест месеца след завършването. В последна сметка обаче се оказа над бюджета и се забави.

След две години въпросният екипаж не е почнал работата, за която са били наети, само че все пак им е изплатена голямата сума като заплати. Говорителят на стопанската система на шотландските либералдемократи Уили Рени MSP сподели: „ Държа главата си в ръцете си. Още повече пари се губят за тези страховити фериботи.

„ Знаем, че е имало полемики за вероятни забавяния на строителството, когато CalMac реши да наеме членовете на екипажа, което прави изключително обезпокоително, че все пак те продължиха с набирането. Закъсненията и спиранията са всичко, което островитяните и данъкоплатците в миналото са познавали от тези фериботи Като едно от пъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР