Ник Кирьос ще е съперникът на Григор Димитров на осминафиналите

...
Ник Кирьос ще е съперникът на Григор Димитров на осминафиналите
Коментари Харесай

Кирьос ще спори с Григор на осминафиналите в Мелбърн


Ник Кирьос ще е противникът на Григор Димитров на осминафиналите на Откритото състезание на Австралия. Местният любим си подсигурява мач с първата ни ракета, откакто в трети кръг се наложи мъчно над французина Жо-Вилфред Цонга със 7-6(5), 4-6, 7-6(6), 7-6(5).

Двамата изцяло оправдаха упованията за страховит дуел посред им, който продължи повече от три часа. След като си размениха по един пробив при започване на първия сет, Кирьос поведе в резултата след тайбрек, извоюван със 7-5.

Във втората част Цонга съумя да изравни, откакто осъществя единствения пробив в сета в петия гейм за 3-2 и до края не изпусна задатъка си.

Двамата тенисисти продължиха оспорваната борба между тях, като третият сет мина без пробиви. В последвалия тайбрек Кирьос съумя да се наложи с 8-6. Този сюжетът се повтори и в четвъртия сет, в който още веднъж пробиви липсваха, а в тайбрека австралиецът направи зрелищен поврат от 2-5 до крайното 7-5, с цел да се класира за идната фаза, където негов противник ще е първата ни ракета Григор Димитров.

Мачът ще е под номер 4 посред им, като най-хубавият ни тенисист води с 2-1 победи. Последният им конфликт – на полуфиналите в Бризбейн, обаче бе извоюван от Кирьос. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР