Нидерландски прокурори са иззели парцел край Амстердам, който принадлежи на

...
Нидерландски прокурори са иззели парцел край Амстердам, който принадлежи на
Коментари Харесай

Конфискуваха парцел на бившия зет на Путин в Нидерландия

Нидерландски прокурори са иззели имот край Амстердам, който принадлежи на някогашния шурей на Владимир Путин, излиза наяве от взаимно следствие на „ Гардиън “ и две други медии.

Парцелът в Дуивендрехт е благосъстоятелност на Йорит Фаасен, нидерландски предприемач, който е бил женен за Мария Воронцова, по-голямата щерка на съветския президент.

Вписване в нидерландския аграрен указател демонстрира, че парцелът е бил иззет на 12 май от националната прокуратура за финансови, стопански и екологични закононарушения. Агенцията дава отговор за използването на спазването на глобите. Документите от нидерландския кадастър демонстрират, че парцелът е конфискуван в границите на наказателно следствие .

Според Хелеен над де Линден, юрист и специалист по глобите, запорът демонстрира, че Фаасен евентуално ще бъде обект на следствие , макар че от обществените документи не може да се откри точната причина за запора. Нидерландските прокурори не разясняват повода за изземването и дали Фаасен е обект на следствие.

Разследването е осъществено от Follow the Money, „ Гардиън “ и руския проверяващ уебсайт „ Проект Медиа “.

Твърди се, че Фаасен, който живее в Москва, е бил подложен на разпит от управляващите на летище " Схипхол " при скорошен полет към Нидерландия, заяви в четвъртък „ Проект Медиа “ като се базира на източник, който познава Фаасен. Според отчета лицето е декларирало, че следователите са разпитали Фаасен по съмнение в " отбягване на наказания " и са конфискували преносимия компютър и мобилния му телефон . Той бързо се е върнал в Москва, споделят от лицето. Фаасен не отговори на телефонните позвънявания или на въпросите, изпратени по електронната поща от „ Гардиън “, по отношение на конфискацията на земята или по отношение на известието за случая в „ Схипхол “.

Двете дъщери на Путин - Мария и Катерина, бяха добавени в описите със наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати през април 2022 година, малко откакто Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна. Фаасен не е обект на никакви наказания в Съединени американски щати, Европейски Съюз или Обединеното кралство.

Фаасен се дами за Воронцова през 2008 година, само че се оповестява, че двойката се е развела. Според известия в съветските медии двойката има 10-годишен наследник.

През март Съединени американски щати обявиха, че стартират нови репресивни ограничения против страни и физически лица, участващи в нарушение на глобите - необятен набор от действия, които могат да варират от пренасочване на неразрешен импорт към Русия до улеснение на финансовите ползи на руснаци, на които са наложени наказания в чужбина.

Русия употребява мрежи от пунктове за претоварване и други обходни пътища, с цел да избегне икономическата изолираност, до момента в който деятели се оплакват, че фамилиите на глобени съветски чиновници не престават да живеят в Европа макар войната.

Парцелът край Амстердам и връзката му с Фаасен са добре известни на обществеността. Малко откакто през 2022 година стартира пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, протестиращи издигнаха на терена табели с апели към Путин " Освободи Навални ", визирайки хвърления в пандиза опозиционен водач Алексей Навални, и към Воронцова да каже на татко си да спре войната в Украйна.

Иначе парцелът с повърхност 1432 кв. м в Дуивендрехт, регион югоизточно от Амстердам, е много незабележим . Макар че сега е празен, през 2021 година вписаният в листата притежател Фаасен е подал заявление за позволение за градеж на къща и шест дребни офис здания върху земята.

През март 2022 година общината стопира процедурата по издаване на разрешението на съображение " околните връзки " на Фаасен с Путин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР