Независимо дали се изкушавате да се поддадете на желанието за

...
Независимо дали се изкушавате да се поддадете на желанието за
Коментари Харесай

3 упражнения, които ни правят психически по-силни само за 5 минути

Независимо дали се изкушавате да се поддадете на желанието за парче торта, или сте на път да се откажете от задачите си, издръжливостта и постоянството се реализират мъчно. Но преди да се вините, че ви липсва воля или да измисляте оправдания за не по този начин звездното си показване, имайте поради следното: задоволителни са по няколко минути дневно, с цел да изградите душевния мускул, от който се нуждаете, с цел да достигнете най-пълния си капацитет.

Изграждането на психологична мощ е сходно на построяването на физическа. Когато вършиме по 50 лицеви опори всеки ден, това лишава дребна част от времето ви, само че в случай че проявявате неизменност, ще развиете мощни мускули в горната част на тялото.

Така и няколко минути дневно са задоволителни, с цел да упражнявате мозъка си да мисли друго, да управлявате страстите си и да действате по-продуктивно.

Макар че има доста извършения, които могат да оказват помощ в това отношение, представяме ви три, които лишават по-малко от пет минути.

1. Определете три неща, за които сте признателни

Множество проучвания откриват, че благодарността има голямо влияние върху психологичното здраве, като усилва щастието и понижава депресията.

Превърнете благодарността във ежедневен табиет, като определите три неща в живота си, за които сте признателни. Може да бъде нещо напълно простичко – чистата вода, която тече от кранчето, или хладния бриз в парещ ден. Записвайте по три неща всеки ден, заран или вечер, в специфичен дневник и благодарността ще се трансформира във втора природа. Резултатите от това варират от по-добър сън до по-добра имунна отбрана.

2. Съсредоточете се върху сегашния миг

Трудно е да бъдем мощни, когато в главата ни се върти нещо, което се е случило предходната седмица или се тревожим, че на следващия ден може да се случи нещо неприятно. Настоящият миг е единственият, в който можете да измененията държанието си.

Т.нар. „ съзнателна медитация “ (mindfulness), която се състои в умишлено ориентиране на вниманието към сегашния миг, има голям брой физически и психологични изгоди, измежду които понижаване на напрежението и по-състрадателен вътрешен разговор.

Отделете минута, с цел да се фокусирате върху това, което се случва към вас. Чуйте звуците. Огледайте стаята и вижте какво ще забележите. Сканирайте тялото си и обърнете внимание на чувствата в него.

С постоянна процедура ще увеличите способността си да се съсредоточавате, което не е елементарно в днешния забързан свят. Ще можете да се насладите на всеки миг, тъй като ще бъдете по-малко разсеяни от вчерашните проблеми и паниките за на следващия ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР