На закуска трябва редовно да включвате пет храни, намаляващи риска

...
На закуска трябва редовно да включвате пет храни, намаляващи риска
Коментари Харесай

Храните, които намаляват риска от сърдечносъдови заболявания

На закуска би трябвало постоянно да включвате пет храни, намаляващи риска от сърдечносъдови болести,  предава БНР. Това предлага „ Al Jazeera “, базирайки се на специалисти.

Овесените ядки са измежду най-здравословните храни за закуска.

Те са богати на фибри и хранителни субстанции като витамини от група В, цинк и магнезий, които имат позитивен резултат върху сърдечната активност. За да увеличите оптимално изгодите, диетолозите предлагат да употребявате елементарни овесени ядки и да добавяте здравословни съставки като ядки или плодове.

Омлет със зеленчуци

Омлетът може да бъде различен превъзходен метод да започнете деня и да отбраните здравето на сърцето, изключително в случай че добавите повече зеленчуци като гъби, чушки, лук и спанак, с цел да извършите ястието богато освен на протеини, само че и на фибри.

Всички типове горски плодове

Плодовете са богати на потребни за сърцето антиоксиданти, което ги прави отлично допълнение към утринното хранене. Те са богати и на желязо.

Плодове и зеленчуци

Зеленчуците и плодовете са отлични източници на витамини и минерали. Те са нискокалорични и богати на фибри, тъй че са чудесни за закуска.

Авокадо

Освен че е богато на минерали и витамини, авокадото е един от най-богатите източници на мононенаситени мазнини в природата. Те оказват помощ да се отървете от нездравословния холестерол, за който е известно, че е една от аргументите за сърдечни проблеми.

За здравословно хранене намалете количеството на захарта в храната си, избягвайте полуфабрикатите и замразените храни, които съдържат нездравословни трансмазнини. Намалете също по този начин алено месо, птиче месо, сирене и мляко, увеличите количеството на потребните ненаситени мазнини. Те се съдържат в зехтина и другите масла от ядки. Освен това се предлагат постоянни извършения и физическа интензивност, както и отричане от тютюнопушенето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР