Незаконни търговски обекти отново изникнаха върху остатъците от недостроената детска

...
Незаконни търговски обекти отново изникнаха върху остатъците от недостроената детска
Коментари Харесай

В Столипиново пак узурпираха остатъците от бившата забавачка, ползвана за сватби и сюнети

Незаконни търговски обекти още веднъж изникнаха върху остатъците от недостроената детска градина на улица „ Елба”, научи Сагата с големия парцел, който се намира в Столипиново е от години, като през 2019 година Община Пловдив си върна владеенето на парцела. Дотогава тя бе стопанисвана от някогашния общински консултант от Движение за права и свободи Джамисет Джафер. Той бе трансформирал елементи от постройката в ритуален дом, където се вършиха сватби, сюнети и всевъзможни тържества. Джафер държеше години нелегално забавачката, само че в един миг подписа контракт с Общината за наем. Той я взе през фондацията си „ Толеранс” и макар че плащаше по 50 ст. на квадратен метър, той натрупа задължения от над 60 000 лв.. Бившият общински консултант обаче спря да заплаща наема и градските управляващи си взеха парцела.

През 2019 година стартира и събарянето на част от градината, както и противозаконните търговски обекти в двора й. Три години по-късно се оказва, че още веднъж има търговци, които са се самонастанили в остатъците от постройката, а част от тях си плащали наем, само че не е ясно на кого.

По сигнал на районното кметство, през днешния ден на място бяха от Общинския инспекторат и регион „ Източен”, които направиха инспекция и описаха противозаконните обекти. С тях е и патрул на Министерство на вътрешните работи. Не е ясно кой е узурпирал парцела, само че измежду проверяващите се намира и Джамисет Джафер. Той бе сбит пред наш кореспондент.

„ Не знам какво се случва, някаква инспекция има – занапред ще се обясняват нещата”, сподели Джафер.

Кметът на регион „ Източен” Иван Стоянов съобщи, че е изпратил сигнал до Инспектората за нелегално настанили се в обекта търговци.

„ Сградата е рискова, като тя би трябвало да бъде съборена. Не знаем кой се е настанил там, като занапред ще се вършат инспекции. За да се събори постройката са нужни към 400 000 лв., като сумата е непостижима за бюджета на региона, в случай че не бъдат отпуснати целево от бюджета, няма по какъв начин да я съборим”, сподели Стоянов.

Идея е имало върху терена на детската градина да се направи и учебен и обществен дом за локалното население през европейски план. Дори е имало и съответна разработка за него, само че огромната сума за срутване е отказала Общината.

„ Имаме подготвен извоюван план, само че сумата е доста висока за срутване. Говорихме с ръководещия орган да сменим местоположението на просветителния център”, изясни зам.-кметът по обществени действия Георги Титюков.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР