Нейните творения вече могат да се видят на изложба в

...
Нейните творения вече могат да се видят на изложба в
Коментари Харесай

Дизайнерката, която създава бижута с бактерии

Нейните творения към този момент могат да се видят на галерия в Казахстан, в TikTok има цели 106 000 почитатели, клиповете ѝ събират по над 10 милиона гледания и всичко това поради впечатляващата ѝ креативност. Тя е дизайнерката, която основава бижута с бактерии.
 Анджелина Джоли, Бионсе, Скарлет Йохансон, Марго Роби, Лейди Гага и най-скъпите бижута, носени на аления килим
Най-скъпите бижута, носени на аления килим

От ослепителни диаманти до редки скъпоценни камъни

Казва се Клои Фицпатрик, от Шотландия е и е едвам на 21 години. Тя става известна в TikTok, където видеата ѝ към този момент са натрупали десетки милиони гледания. И това е по този начин, тъй като е посветила онлайн наличието си на това с другояче отблъскващите бактерии да прави нещо красиво - бижута.

И с цел да сме по-точни, обясняваме. Пробите са взети от личната ѝ кожа и са се развили в цветове, които могат да се употребяват за боядисването на бижута, направени от смола.

Тази концепция е освен изобретателна, само че и напряко гениална. За нея дизайнерката получава премията " Сър Джеймс Блек ", която се връчва за извънреден принос към научните проучвания.

Exhibiting in Kazakstan, iGem bioart exhibition Sep 26th

Самата Клои допуска, че клиповете ѝ натрупат доста гледания поради това, че концепцията ѝ е странна, само че пък и забавна за хората, защото те с внимание наблюдават процеса. А той по никакъв начин не лишава малко време. Напротив.

За да трансформира плана си в действителност момичето безусловно си отглежда бактерии, взети от личната ѝ кожа. Тя ги трансферира в специфични панички с хранителна среда вътре в тях и ги оставя да се размножат в цветни колонии за към седмица на стайна температура. След това тя изолира избрани цветове в нова паница, с цел да могат да се размножат в допълнение.

Delph casting ruined it????????

Още по-впечатляващото е, че цветовете могат да се употребяват за боядисване освен на бижута, само че и на материали като памук и надлежно на памучни облекла. Освен това този способ е по-щадящ за околната среда спрямо обичайните процеси на боядисване, употребявани в текстилната промишленост.

" Използването на бактерии е екологична опция, те се развъждат бързо и получавате добра гама от цветове ", споделя Клои.

А цветовете са в действителност прелестни, наситени и ярки - като аленото, оранжевото и жълтото. Тях тя е употребила, с цел да оцвети скъпоценни камъни и по този начин да ги направи още по-уникални за пръстените, които най-вече създава.

Работата обаче изисква изключително внимание и с цел да подсигурява, че опитите са рационализирани и безвредни, по време на създаването на процеса Клои работи с учени от университета в Дънди, написа BBC.
 Бактериите, тоалетната паница, петсекундното предписание и триковете, които в действителност не работят
Триковете против бактерии, които в действителност не работят

Много старания за нищо

" Всичко се тества подробно, с цел да се уверим, че бактерията е убита. Искам да тествам границите на този развой, защото има толкоз доста неща, които мога да направя с него ", споделя дизайнерката, с което задава упования, че от нея най-вероятно ще можем да чакаме и още новаторски планове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР