Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български

...
Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български
Коментари Харесай

Австрийски университет не открива данни за Пламен Николов в архивите си

" Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт? " - по този начин е озаглавена обява на австрийския публицист Уве Зомерсгутер в уеб страницата на клагенфуртския вестник " Клайне цайтунг ", обвързвана с образованието в Австрия на оферти от Има Такъв Народ за министър председател на проектокабинета Пламен Николов.

За Българска телеграфна агенция създателят на публикацията, който е началник на икономическия отдел на вестника, разяснява, че " господин Пламен Николов не е бил ученик на университета ", съдейки по публична информация, получена от доктор Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

В документално мнение по случая тя показва, че студент или абитуриент на име Пламен Николов не попада в компютърната система на университета. Името му не участва и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

В началото на месеца претендентът за министър председател на Има Такъв Народ сподели пред медиите всичките си дипломи, които има - от междинното до висшето си обучение, с цел да разсее появили се в общественото пространство подозрения, че има нещо неправилно в образованието му. " Австрийската връзка " се появи при оповестяването на номинацията му за министър председател, когато медиите разгласиха видео от явяването на Николов на кастинг при Слави през 2018 година за политици. Там николов споделя, че е спечелил стипендия и е бил специализант в института в Клагенфурт. Когато го представяха като претендент министър председател в Народното събрание, той сподели, че в Австрия е правил теоретичен план, а дисертацията си е защитил в СУ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР