Неустоимо сладко с цели плодчета ягоди и необикновен аромат!Необходими Продукти●

...
Неустоимо сладко с цели плодчета ягоди и необикновен аромат!Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Домашно сладко от ягоди с цели плодчета

Неустоимо сладко с цели плодчета ягоди и невероятен мирис!

Необходими Продукти

● ягоди - 2 кг
● захар - 2 кг
● лимонтузу - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Почистете ягодите от дръжките и ги измийте. Използвайте цели добре завършени ягоди без пострадвания по тях. Изгнилите плодове не ги ползвайте.

По-малките плодове оставете цели, по-големите разрежете на половина. Сложете ги в дълбока купа, като поставите първо половината, върху тях сипете половината захар, покрийте с останалите ягоди и останалата захар. Оставете купата в ледник за една нощ. На сутринта ягодите ще са пуснали течност.

Прехвърлете цялото наличие от купата в дълбока тенджера и сложете на котлона.

Варете сладкото, като в това време разбърквайте деликатно като гледате да запазите повече от плодовете цели, откакто заври ще се образува пяна, отпенвайте с лъжица, колкото повече пяна отделите, толкоз по-бистро ще е сладкото.

Варете до приемане на гъста примес, проверявайте с капка върху паница, тя не би трябвало да се разнася, също и в чаша със студена вода. Сложете лъжичка лимонтозу и разбъркайте. Махнете от котлона.

Подгответе бурканчета, чисти и сухи, по опция ги затоплете леко във фурната на 50 градуса, с цел да не се спукат при пълнене. Още горещо налейте и разпределете сладкото в бурканчетата, постарайте се във всяко да има цели плодчета.

Затворете с капачките и обърнете надолу. Оставете по този начин сладкото за два дни, след което съхранявайте на мрачно и проветриво място.

Домашното сладко от ягоди с цели плодчета е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР