Нещата се раздвижват в региона. Байдън постигна много успехи, заяви

...
Нещата се раздвижват в региона. Байдън постигна много успехи, заяви
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Целта на близкоизточната обиколка на Байдън е затварянето на всички пътища за влиянието на Китай и Русия

" Нещата се раздвижват в района. Байдън реализира доста триумфи ", съобщи пред журналистът Мохамед Халаф.

" Целите на близкоизточната обиколка на Джо Байдън са няколко, като измежду тях са послания към района, че Съединени американски щати се връщат към уговорките си за сигурността му. Второ, затварянето на всички пътища за въздействието на Китай и Русия. Президентът Путин ще дойде във вторник в Техеран ", означи той.

Според Халаф Съединени американски щати са решени да водят война против въздействието на Русия и Китай в Близкия изток и Африка и да ангажират страните в района в това начинание.

" Съединени американски щати и Европейски Съюз нямат интерес към основаване на нови войни в района, тъй като сега имат други задания, измежду които и оправянето с войната в Украйна ", счита журналистът.

" В момента виждаме нова картина. Интересите на тези страни в района съответстват с ползите на Израел. Затова Байдън отива да предлага районно НАТО - стопански, политически, боен съюз, който да се опълчва на Иран, на тероризма в района и да се заеме с всичките тези проблеми с миграцията, да се основат условия за възобновяване. Те не желаят да се ангажират във враждебни връзки към Русия, тъй като нямат доверие на Съединени американски щати, че ще ги пазят, тъй като ги оставиха сами против Иран ", сподели още в разбора си Халаф.

По проблема с петрола и опитите на американската администрация да убеди страните от Близкия изток да усилят добивите Мохамед Халаф уточни, че Саудитска страна е единствената, която има потенциал да създава още 3 милиона барела дневно над сегашните 11 милиона и предвижда, че " най-малко 1,5-2 милиона в допълнение ще има ".

Относно посрещането на Джо Байдън в Джеда - хладна гала, която се разграничава фрапантно от посрещането на предходния президент Тръмп преди няколко години, Халаф разяснява:

" Фанфарите при посрещането на Тръмп бяха предстоящи. Тогава Байдън, който беше кандидат-президент, в цялата си предизборна акция се беше зарекъл, че ще изолира Саудитска Арабия. И го направи в първата година от неговото идване в Белия дом. Сега обаче интернационалната конюнктура се промени тотално. Съединени американски щати по времето на Тръмп не реагираха на китайската и съветската инвазия в Близкия изток и в Африка. Сега видяха този вакуум, стартират още от времето на Обама в района. Сега Байдън е доста притиснат. Икономическата, финансовата обстановка в Съединени американски щати, високите цени на петрола, високите равнища на инфлацията към този момент започнаха да провокират неодобрение измежду популацията. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР