Има все по-голям брой чуждестранни фактори, включително недържавни, които се

...
Има все по-голям брой чуждестранни фактори, включително недържавни, които се
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Външни сили се опитват да повлияят на президентските избори

Има все по-голям брой задгранични фактори, в това число недържавни, които се стремят да повлияят на изборите в Съединени американски щати, а Русия, Китай и Иран са най-значимите. Това съобщи директорката на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс на чуване в Сената, съобщи Нова ТВ.

„ Конкретно Русия остава най-активната външна опасност на нашите избори. Целите на съветското държавно управление в такива интервенции за въздействие нормално включват подкопаване на доверието в демократичните институции на Съединени американски щати, изостряне на социалнополитическите разделения в Съединените щати и спадаща западна поддръжка за Украйна. “ - уточни тя.

Въпреки това Хейнс сподели, че напъните на американското държавно управление за отбрана изборите са доста по-ефективни, в сравнение с при акцията за президентските избори през 2016 година и има вяра, че държавното управление в никакъв случай не е било по-добреподготвено.

Комисиите на Конгреса започнаха да изследват данни за задгранични акции, изключително съветски, за въздействие върху американското публично мнение. Това се случи откакто разследващите организации на Съединени американски щати стигнаха до извода, че субектите, подкрепяни от Кремъл, са се опитвали да поддържат Доналд Тръмп да завоюва през 2016 година Както нормално, Москва отхвърли, че е забъркана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР