Неразрешени от никого са дейностите с тежка техника в района

...
Неразрешени от никого са дейностите с тежка техника в района
Коментари Харесай

Тома Белев, зам.-министър: Дейностите на Вромос са самоволни

Неразрешени от никого са дейностите с тежка техника в региона на залива Вромос покрай град Черноморец, стана ясно след инспекцията на институциите. Преписката по случая е докладвана в Районната прокуратура в Бургас. 

Изкопни действия на границата сред частен и държавен парцел в източната част на залива Вромос в региона на някогашните парцели на военното отделение са открити след сигнал на жители в петък вечер. Юридическо лице стои зад нарушаването, сподели инспекцията на регионална администрация, полицията, екоинспекцията и Община Созопол. Заместник-министърът на околната средата и водите Тома Белев заяви:

  " Извършителят е явен, притежателят на съответния екскаватор. Оттам нататък той бива поканен да даде пояснения има ли позволение и ние сме в тази фаза на определяне на изискванията, при които е осъществено. Това, което ми рапортуваха от Регионална инспекция за опазване на околната среда, че нито общината, нито те, нито която и да е друга институция, с която са се свързали, не е осведомена за сходно капиталово предложение. Това е изцяло независимо и своеволно деяние и причинителят ще си носи отговорността. "

Официална информация в Черноморец за терена няма, само че измежду локалните хора се приказва, теренът е закупен за построяването на къмпинг. Все още не е ясно каква ще бъде глобата за причинителя на нерегламентираните изкопни действия. 
Повече чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР