Неотдавнашен доклад на JP Morgan, в който се разглеждат усилията

...
Неотдавнашен доклад на JP Morgan, в който се разглеждат усилията
Коментари Харесай

Заплахата за щатският долар в сектора на петрола

Неотдавнашен отчет на JP Morgan, в който се преглеждат напъните на БРИКС за дедоларизация, акцентира последователното намаляване на господстващото състояние на щатския $ в международния петролен бранш. 

Озаглавен “ “,  отчетът разкрива, че въздействието на щатския $ в петролната и газовата промишленост понижава.

Наташа Кънева, началник на отдел “ ” в JPMorgan, означи:

Струва си да се означи, че въздействието на щатския $ в петролния бранш намаляваше още преди БРИКС да тръгне по пътя на дедоларизацията. В отчета се показва угриженост по отношение на последователното и поредно понижаване на въздействието на щатския $ през последното десетилетие.  

Джахангир Азиз, началник на отдел “ ” в JP Morgan, съобщи:

Въпреки това от JP Morgan акцентират, че спадът на щатския $ в петролния бранш е релативно непретенциозен, изключително в случай че се преглежда в подтекста на неотдавнашните старания на БРИКС за дедоларизация.  

Ако разширеният алианс на БРИКС, който в този момент включва огромни страни експортьорки на нефт като Саудитска Арабия, ОАЕ и Египет, одобри локални валути за търговия, това може да съставлява съществено предизвикателство за позициите на щатския $.

В умозаключение, устойчивостта на щатския $ в петролния бранш частично зависи от стратегическите решения, които БРИКС ще вземе в тази област. Степента, в която другите браншове в Съединени американски щати биха били наранени, в случай че БРИКС прекрати търговията с $, остава предмет на интерес.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР