Неотдавна премиерът на Сингапур Ли Сян Лун в интервю за

...
Неотдавна премиерът на Сингапур Ли Сян Лун в интервю за
Коментари Харесай

Ли Сян Лун: С инициативата „Един пояс, един път“ Китай участва активно в развитието на региона

Неотдавна министър председателят на Сингапур Ли Сян Лун в изявление за Китайската медийна група изрази поздрави по отношение на сполучливото осъществяване на годишните сесии на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС, както и преизбирането на Си Дзинпин за ръководител на КНР. Той съобщи, че в речите на китайските ръководители е била изяснена посоката за бъдещото развиване на Китай. Сингапурският министър председател чака взаимноизгодните връзки сред Китай и азиатските страни да продължат.

Ли Сян Лун даде висока оценка за развиването на двустранните връзки, което е резултат от дългогодишното съдействие, взаимно доверие и схващане. „ Китай и Сингапур могат да разрешат разликите и да усилват непрестанно прагматичните планове за съдействие. Инфраструктурните планове спомагаха за по-бързото свързване сред Китай и страните в Югоизточна Азия, както и другите райони по света. Това също е значим принос за взаимното създаване на самодейността „ Един пояс, веднъж “ “, уточни Ли Сян Лун. Той добави, че „ Един пояс, веднъж “ е една от положителните начинания, с които Китай взе участие интензивно в районното развиване и дава своя принос.

Относно връзките сред Китай и АСЕАН, той съобщи, че икономическото съдействие сред Китай и Сингапур е добър образец и дава опция на другите членки на АСЕАН да засилят съдействието с Китай. Икономическите връзки сред Китай и АСЕАН също спомагат за координацията сред двете страни в други области, да вземем за пример политиката и сигурността, сподели още сингапурският министър председател.

„ Безсъмнено развиването на Китай дава големи изгоди за Югоизточна Азия. Китай е най-големият търговски сътрудник на страните в района, както и голяма икономическа опция. Сингапур почита развиването на връзките с Китай, което е от значимо значение за запазването на мира, стабилността и просперитета на района и целия свят. Надявам се всички страни да извърнат внимание на позицията на Сингапур и да работим дружно, с цел да се възползваме от опциите и да избегнем рисковете “, сподели още Ли Сян Лун.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР