Необходими продукти: 450 гр. обикновени бисквити с какао 1 пакет

...
Необходими продукти: 450 гр. обикновени бисквити с какао 1 пакет
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Бисквитена торта с шоколадов ганаш

Необходими артикули:
450 гр. елементарни бисквити с какао

1 пакет ванилово нишесте

1 пакет какаово нишесте

прясно мляко - 1 л

За заливката:

20 гр. краве масло

150 гр. черен шоколад

80 мл прясно мляко

100 гр. шоколад и 100 мл сметана
Начин на подготвяне:
Приготвяте двата крема с нишесте, както е разказано на опаковките, всеки по настрана. Във форма с падащо дъно редите 1 ред бисквити. Разделяте какаовите бисквити на 2 елементи по 200 грама. Едната част я начупвате във ваниловия крем, а другата част - в шоколадовия крем.

Във формата, в която сте наредили 1 ред бисквити, изсипвате сместа с ваниловия крем и върху нея сместа с шоколадовия крем. Заглаждате и оставяте да се охлади домашната бисквитена торта.

За заливката:

Млякото се поставя да се загрее хубаво и към него се прибавя шоколад, начупен на части, и кравето масло. Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади малко, по-късно се залива шоколадовата бисквитена торта.

За ганаша, с който е измазана тортата настрана, слагате сметаната да се загрее, по-късно добавяте шоколада на части, бъркате хубаво, до момента в който се разтопи идеално, и го слагате в ледник, с цел да се изстуди добре.

След като е изстуден, го разбивате с миксер и импровизирате върху шоколадовата бисквитена торта с ганаш, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР