Не се подготвят никакви официални документи с теми за обсъждане

...
Не се подготвят никакви официални документи с теми за обсъждане
Коментари Харесай

Тръмп и Путин ще обсъдят на срещата си това, които сметнат за необходимо

Не се приготвят никакви публични документи с тематики за разискване на срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки на 16 юли, водачите ще беседват по въпросите, които сметнат за нужно, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

"Няма да има никакви публични документи. Те са задоволително опитни и авторитетни хора, с цел да дефинират сами какво да разискват ", сподели Лавров.

Лавров удостовери, че в дневния ред ще бъдат включени въпросите за Сирия и Украйна. "Те ще обсъдят, всичко, каквото желаят да обсъдят ", сподели той.

Сергей Лавров съобщи, че на министерска среща във Виена Иран е удостоверил, че няма да се отдръпна от нуклеарното съглашение макар излизането на Съединени американски щати от контракта.

"Иран удостовери в отговор на апелите на всички останали участници, че е привързан с договореностите " в съглашението, сподели министърът пред публицисти след срещата.

"Това значи, че Иран ще продължи да сътрудничи с Международната организация за атомна сила (МААЕ), всичко го приканиха към това ", съобщи той.
По думите му иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф е отбелязал, че след "едностранните стъпки на Съединени американски щати за фактическо повреждане на договореностите " Техеран има право и мотив също да се отдръпна от съглашението, само че "няма да се възползва от тях ".

"Всички приветстваха това. Мисля, че това е виновна позиция. Надяваме се, че ще останем на тези позиции, и най-много, че Иран ще остане на това ", добави той.

По думите му участниците в срещата във Виена считат, че изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение е подбудено от предпочитание да се политизира обстановката към Иран.

"Споразумението работеше дейно през всички тези три години, Иран прецизно изпълняваше всички свои отговорности. Това беше доказано и продължава да се удостоверява от МААЕ. Затова всички се съгласиха за следващ път, че дейностите на Вашингтон не бяха подбудени от никакви съответни условия, а от предпочитание още веднъж да се политизира този развой, обстановката към Иран като цяло и да се слагат нови условия на Иран, които нямат нищо общо с проблемите, свързани с нуклеарната стратегия на Иран ", сподели Лавров.

Той посочи, че сега Иран е най-проверяваната страна от МААЕ.

"МААЕ има невиждан достъп до всички обекти, които по един или различен метод могат да бъдат свързани с военни аспекти на нуклеарната стратегия ", съобщи Лавров.

"Застрашаването на такова значимо съглашение, което разрешава да се подсигурява режимът на неразпространение твърдо и надеждно, е доста, доста безразсъдно и рисково ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР