Не само действията, а и силата на думите влияят върху

...
Не само действията, а и силата на думите влияят върху
Коментари Харесай

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов

Не единствено дейностите, а и силата на думите въздействат върху нашия живот. В словото се съдържа магична сила, която може да твори и унищожава. „ Ако единствено можехме да си представим каква мощ имат думите ни над нас, щяхме да сме доста деликатни какво споделяме. “ – споделя Луиз Хей.

Думите носят мощна сила и са извънредно значими за нас. Вместо негативни изрази, вливайте в себе си капки живот с позитивни думи! Много постоянно забравяме за тяхната мощ и се програмираме с нездравословни изказвания. Добре е да помним, че каквито са нашите думи, подобен ще бъде и материализирания ни свят. Трбява да стартираме да използваме думите по предопределение с признателност и обич.

Какво значи силата на думите?

Още на страниците на Библията е казано: „ В началото бе словото… “. Буда споделя, че „ ти си това,което мислиш “. Думите са значими за нас и дефинират по какъв начин ще се усещаме. Те са заредени с сила и притеглят към себе си сходна материя. Положителните думи повдигат вибрациите и притеглят позитивни неща. „ Щастие “, „ Благодарност “, „ Любов “, „ Истина “. Думите са заредени с доста страсти. Внимавайте какви думи казвате, тъй като те вляят на другите хора, само че и на вас. Според Закона на кармата това, което казвате, ще се върне назад при вас. Подсъзнателно, вие чувате единствено това, което говорите и подсъзнанието ви има вяра в него. Така вършиме връзка сред мисъл, думи и околен свят.

Повечето изречения сте заучили в детството и ги употребявате автоматизирано. Затова би трябвало да сте осъзнати и да познавате силата на думите.

Как да направляваме силата на думите?

Наблюдавайте кои са вашите „ отрицателни “ изрази, които казвате под стрес, боязън, терзание. Запишете ги на лист и открийте метод да ги избягвате или преобразувате. Щом влагате възприятие в тях, вие им давате предопределение. Например: вместо „ Уморена съм “, дано бъде „ Копнея за отмора “. Всяка дума, която изричате с обич, носи здраве за вас. Бъдете положителни, отнасяйте се добре с другите, тъй като по този начин и вие ще бъдете здрави.

Запазете мислите си чисти, цялостни с обич, а по-късно ги облечете с подобаващи думи.

Начини за надзор на думите

1 Заменяйте всяка отрицателна мисъл с най-малко пет позитивни мисли, подбрани деликатно от вас.

2 Изпробвайте теста с гривната: сложете ластична гривна на ръката и всякога, когато мислите и говорите с негативни думи, дръпнете гривната.

3 Говорете добре за себе си, а и за другите. Всяка отрицателна фраза преобразувайте в магична, звънка, положителна дума. Ако желаете да похвалите някого, кажете му: „ Ти си супер, ти си номер 1! “. Това ще повдигне самочувствието му, а и вие ще се почувствате добре.

4 Запишете на лист всички хубави неща, които обичате да вършиме и които ви носят наслада. В друга колонка напишете страстите, които те провокират у вас. Когато усетите, че отрицателна мисъл доближава, вземете листчето и изберете най-любимата си активност.

 Силата на думите – да приказваме с признателност и обич

5 Изграждайте положително възприятие, до момента в който очаквате съответното положение: с хубави думи изграждайте своето бъдеще – „ Чувствам се вълшебно! “, „ Хубави неща иска ми се случат! “. Заредете се с магичните, хубави думи: „ Аз мога! “, „ Аз желая! “ и ще отключите силата на думите, и силата на привличането.

С надзор на мисълта, без отрицателни страсти, без неприятни думи, ще натрупате доста скъпа сила за себе си. Ще перафразираме библейските думи: никой не е срещу нас, щом Бог е с нас. Така ще програмирате вашите стъпки в живота и бъдещето ви ще зависи значително от вашите мисли и думи.

Мислите дефинират думите, а те градят вашия живот. Затова извънредно значимо е да имате надзор над мислите си. Съсредоточете се върху хубавите неща, мислете положително, говорете позитивно и ще създадете действително благополучен живот.

Цитати за словото

Думите имат своя лична душа.

Бертолт Брехт

Мислите, които сме задържали, и думите, които неведнъж сме употребявали, са основали нашия живот и прекарвания до този миг.

Луиз Хей

Чрез словото изразяваш съзидателната си мощ. Бъди непогрешим в словото си.

Дон Мигел Руис

 Силата на думите – да приказваме с признателност и обич

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР