Тази събота (18 май) от 11:00 ч. по bTV Вкусът

...
Тази събота (18 май) от 11:00 ч. по bTV Вкусът
Коментари Харесай

Кулинарни разкази от село Голица във Вкусът на България

Тази събота (18 май) от 11:00 ч. по bTV „ Вкусът на България “ ще посети едно от най-старите села в България – село Голица. Водещата Мария Жекова ще се впусне обратно във вековете, с цел да научи любопитната и малко известна история на селото, което е връстник на българската страна. Зрителите ще узнаят за архаичния акцент, на който приказват хората в Голица, непокътнат до наши дни и за какво голичани са наричани „ ваяци “.

Потомствен животновъд ще хвърли светлина върху провокациите пред развъждането на домашни животни, а локална жителка, която гледа пуйки и кокошки ще показа чудни кулинарни разкази от село Голица. От нея Мария ще разбере и забавна обичайната рецепта за „ пареник със сирене и домашни яйца “.

От кулинарна, „ Вкусът на България “ ще премине на музикална вълна, при срещата на Мария с майстор-гайдар, който е част от голишката фолклорна група. Благодарение на него, феновете ще станат очевидци на това по какъв начин се създава една гайда и ще схванат любопитни детайлности към другите типове гайди и техните звуци.

За край водещата ще научи някои от характерните черти на хората от местността и ястията, с които районът е прочут, и ще подготви апетитна „ ишмер каша “ за всички пред екраните.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР