Не постигнахме съгласие за избор на председател в Общинския съвет,

...
Не постигнахме съгласие за избор на председател в Общинския съвет,
Коментари Харесай

Карлос Контрера, ВМРО: Изходът в СОС е да се предложи председател от малките групи

Не постигнахме единодушие за избор на ръководител в Общинския съвет, тъй като няма смяна в политическото позициониране. Никоя от огромните групи не желае да отстъпи и липсва връзка. Кметът Терзиев не се ангажира задоволително да сътвори група за договаряния и да размрази малко ледовете.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

В момента има недостиг на доверие, а когато няма доверие, няма по какъв начин да се работи дружно. Големите групи - Политическа партия, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ доста се пазят да влязат в каквато и да е настройка, с цел да не бъдат упрекнати в сглобка, подмолни сделки и целия този речитатив, който се лее. Затова предложих да не издигат претендент от своите редици, а да погледнат дребните обединения, в случай че ще и краткотрайно, с цел да се даде време за образуване на управническо болшинство.

ПП-ДБ-СС с 23-ма съветници няма по какъв начин да вземат цялата власт. Ако не го схващат, няма да има излаз от обстановката, т.е. те би трябвало да правят отстъпка. Предложението за госпожа Грети Стефанова като най-възрастна е малко лицемерно, тъй като ПП-ДБ не поддържаха Вежди Рашидов в Народното събрание, препоръчан със същия претекст.

Г-н Терзиев първо се неодобрява самичък себе си, второ го неодобряват от неговата група. Не може да тръгнеш на избори без да си комуникирал авансово ще получиш ли поддръжка. Ясно е, че с цел да се съберат 31 гласа, е належащо най-малко две от огромните групи да намерят път към себе си.

Проблемът с транспортните служащи е голям. Най-малкото ще има митинги пред общината, може да се стигне и до стачка. Столичен автотранспорт е с над 30 млн. лева отговорности. Има контракти за заеми от декември 2022 година, с които да се платят отговорности за газ, дизел, елементи и други, за които Терзиев просто би трябвало да подреди заплащане. Защо това не се случва? Освен увеличение на възнагражденията с 15% за 2024 година, би трябвало да се подписа и съглашение по какъв начин ще се усилват приходите до края на мандата, което да спре отлива на водачи от градския превоз - също голям проблем.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР