Не помня кабинет, който да е разполагал с такава подкрепа,

...
Не помня кабинет, който да е разполагал с такава подкрепа,
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Не помня кабинет, който да е разполагал с такава подкрепа, а тя се дава само срещу реформи

Не помня кабинет, който да е разполагал с такава поддръжка, а тя се дава единствено против промени. Ако до преди ден този проектокабинет изглеждаше като антикризисен, в този момент се озоваваме с една стратегия най-много, която са постигнали нашите евроатлантически политици. И този кабинет има всички шансове да стане реформаторска мощ. Това сподели в студиото на NOVA политологът Цветанка Андреева, разяснявайки публично оповестения лист с имена на министри в кабинета „ Денков-Габриел ”.

По думите ѝ прокетокабинетът „ Денков-Габриел ” е по-скоро по-широка парламентарна коалиция, а не толкоз проправителствена. „ Доверието ще би трябвало да се потвърждава всеки ден ”, акцентира тя.

„ Недоверието сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е нещо положително. То ще предизвика доста по-силен и съвместен надзор сред обособените съставни елементи на държавната и условно наречената парламентарна коалиция. Те не толкоз ще се дебнат, колкото взаимно ще се управляват. Надеждата, че такава власт ще е по-ефективна по отношение на националните цели, които те сами си сложиха – е доста по-голяма, тъй като и гаранциите са по-големи ”, разяснява тя думите на учен Николай Денков, че „ с ГЕРБ си нямаме доверие, само че съставът на държавното управление е консенсусен ”.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР