Не може да се твърди, че има конкретни породи кучета,

...
Не може да се твърди, че има конкретни породи кучета,
Коментари Харесай

Няма лоши кучета, има безотговорни стопани

Не може да се твърди, че има съответни породи кучета, които са прекомерно нападателни, с цел да бъдат отглеждани. Проблемът е по-скоро в стопаните, които нерядко се отнасят с безусловно незаконна немарливост към четириногите и по този начин се стига до произшествия с потърпевши хора. На това мнение са треньорът на кучета Николай Василев и доктор Тихомир Пърлев от Столичния инспекторат.

Те разясниха в студиото на „ Тази заран " следващия случай с нахапано дете - този път от ротвайлер, свободно разхождан в двора на столично учебно заведение. Василев беше безапелационен: неприемливо е куче да се разхожда без мотив.

„ Независимо, че моето куче е подготвено и е безвредно с помощта на образованието, аз не си разрешавам да го държа пуснато, тъй като виждам страха у хората. След като индивидът се опасява, без значение какъв брой положително е моето куче, не мога да му предизвиквам този дискомфорт ", безапелационен беше той.

По думите му не би трябвало да се не разрешават съответни породи, а е необходим по-засилен надзор над това кой може да ги отглежда - с проби, през които да минават кандидат-собствениците. „ То си е тип оръжие ", съгласи се и доктор Пърлев.

Той уточни, че инспекторатът е претрупан с голям брой задания и е доста мъчно да се управлява дали кучета се разхождат на непозволени за задачата места.
Глобата за това е 100 лева, като няма данни каква е събираемостта. Най-често експанзия демонстрират питбули, стратфорширски териери и ротвайлери, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР