Управлявана през клетъчна мрежа кола е поредният експеримент за доказване

...
Управлявана през клетъчна мрежа кола е поредният експеримент за доказване
Коментари Харесай

Huawei и Vodafone тестват управлявана през 5G кола

Управлявана през клетъчна мрежа кола е следващият опит за доказване на опциите на бъдещата 5G технология. Тестът е на Huawei и английския оператор Vodafone в съдействие с иновационния център 5G (5GIC) към английския университет на Съри и Техническия университет в Мюнхен (TUM).

При тази проява на 5G мрежа, основана посредством към момента нестандартизирани технологии, колата, ситуирана в кампуса на Университета на Съри, е следена от лондонския център ExCel през изцяло криптирана връзка.

Автомобилът е бил следен от разстояние 50 км с едвам 6 см отклоняване при прекъсване при придвижване с към 20 км в час посредством и на новата мрежа, която обезпечава времезакъснение под 10 милисекунди от край до край и инертност на въздушния интерфейс под 1 милисекунда.

5G може да се употребява от добре подготвени и оторизирани оператори, общуващи през изцяло криптирани канали, които да управляват машини на отдалечени места, в това число рискови и нездравословни за здравето на индивида, в мините и контейнери за битови боклуци да вземем за пример.

Мрежата може да се употребява и за незабавно вдишване на контрола над самоуправляващи се коли.

Големи данни на колела

Възможностите, предлагани от обвързваното и автоматизирано шофиране, бяха измежду значимите тематики на конференцията Connected Cars Summit 2017, която се организира в Лондон на 6 декември. Според Панайотис Сирос, старши продуктов управител в Huawei, автомобилната съгласуваност съставлява сериозна пазарна ниша, която може да генерира големи количества данни, а посредством тях се обезпечават големи благоприятни условия за бизнеса, само че и усъвършенствано преживяване на потребителите. „ С разширение на екосистемата на обвързваните коли се появяват нови входни точки, основават се благоприятни условия за нови играчи “, споделя той, обяснявайки, че това би довело до всеобщо разпространяване на нови приложения за потребителите, в това число информационно-развлекателни, информационни и локализиращи услуги.

Huawei е измежду огромните играчи в региона на автомобилната съгласуваност, предлагайки вградени диагностични устройства (On-Board Diagnostics - OBD), както и платформено решение за телематични приложения, диагностика, ръководство на автопарка и застраховки, основани на потреблението му. През ноември 2017 г IoT платформата на Huawei беше определена от автомобилния колос PSA group за основаване на нейните решения за свързани коли.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР